Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Převrácený kamion zatarasil dálnici D2

Autor: op - 
14. prosince 2009
14:22

VIDEO: Převrácený kamion zatarasil v pondělí brzy ráno dálnici D2 na Břeclavsku. Nehoda se stala kolem půl šesté na 35.km u Velkých Pavlovic.

Souprava naložená bednami s kováním na okna se po pravděpodobném mikrospánku řidiče převrátila přes oba jízdní pruhy směrem na Brno.
A zadní část kamionu zasahovala ještě do levého jízdního pruhu ve směru na Břeclav. Na objížďkách se tvořily kolony.

Nehoda se stala po páté hodině ráno. Šofér mířil na Bratislavu a zřejmě usnul. Podle brzdných stop na dálnici vyjel od svodidel v odstavném pruhu ke svodidlům ve středu dálnice, zničil je a převrátil kamion v protisměru, napříč vozovkou směrem k Brnu.


Za kamionem nabourala směrem na Břeclav i oktávia. „Jel jsem za tím kamionem, když vybočil do protisměru. Vypadalo to, že předjíždí. Najednou vybočil až do svodidel a lehl si na bok přímo přede mnou,“ popisoval nehodu šofér škodovky.

Ta napálila do svodidel poté, co se její řidič pokusil zabránit střetu s nákladní soupravou. Šokovaný šofér osobního auta vyvázl z nehoda bez zranění. Řidič naloženého tahače skončil v nemocnici.

Policisté dálnici směrem na Brno uzavřeli, protože bylo nutné ručně překládat vysypaný náklad okenních dílů do dřevěných beden. Ty se pak jeřábem nakládaly na jiný kamion.

Kvůli uzavírce se na objízdné trase mezi Podivínem a Hustopečemi tvořily několikakilometrové kolony. „Ve 12.30 hodin se podařilo směrem na Brno uvolnit odstavný pruh, kterým se pustila doprava. S úplným zprovozněním dálnice D2 v místě nehody se počítá až kolem půl čtvrté odpoledne,“ sdělil pro Blesk.cz policista Pavel Šváb.

adelinda ( 16. prosince 2009 14:51 )

Hlavně že řidič přežil a doufám, že je pojištěnej

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání