K tragické nehodě došlo v pondělí večer u Ochozu u Brna. Po srážce osobního auta značky Škoda Felicia s autobusem zemřel ve vozidle osmnáctiletý spolujezdec.

"Vina je na straně řidiče osobního auta, který na mokré vozovce nezvládl pravotočivou zatáčku, dostal smyk a kvůli tomu přejel do protisměru. Tam se čelně střetl s autobusem," uvedla policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že řidiči hrozí až šest let vězení.

Spolujezdec nebyl připoután bezpečnostním pásem a náraz ho odmrštil na řidiče. Na místě zemřel. Řidič skončil se zraněním v nemocnici. V linkovém autobuse, kde jelo zhruba 20 lidí, se nikdo nezranil. Jen řidič podle Strakové narazil břichem do volantu, ale ošetření odmítl.

Nehoda na tři hodiny uzavřela silnici z Ochozu směrem na Březinu. Kvůli slabému provozu však nenastaly žádné komplikace. Na obou vozidlech vznikla škoda 280.000 korun.

Řidič je podezřelý z usmrcení z nedbalosti s trestní sazbou šest let. Policisté ho však zatím neobvinili. Devatenáctiletý muž měl podle policie do letošního května zákaz řízení za jízdu pod vlivem alkoholu.