Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Řidič si ale ze zákazu nic nedělal a za volant stejného vozidla usedl opětovně. Hlídka obvodního oddělení Jihlava ho na ulici Brněnská opětovně kontrolovala krátce před třiadvacátou hodinou. Řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce. První měření ukázalo hodnotu 2,94 promile alkoholu, opakovaná dechová zkouška vykázala hodnotu 3,04 promile alkoholu v dechu. Policisté proto řidiče zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení V neděli bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v rámci běžného výkonu služby, ale také při mimořádných dopravně bezpečnostních akcích, věnují kontrolám řidičů, zdali neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek maximální pozornost. V této souvislosti uvádíme, že v sobotu večer od půl desáté do nedělního rána jsme v našem kraji pro vyšetřování dopravních nehod nebo běžných silničních kontrolách zjistili celkem šest řidičů, u nichž dechová zkouška prokázala hodnoty v rozmezí mezi 1,3 – 3,04 promile alkoholu.

Všichni jsou podezřelí z přečinu ohrožení po vlivem návykové látky. Další dva kontrolovaní řidiči dechovou zkoušku bezdůvodně odmítli. Někteří z nich museli být zajištěni a umístěni na protialkoholní záchytnou stanici. Protialkoholní záchytná stanice v Jihlavě od dnešní jedné hodiny ranní přestala kvůli naplněné kapacitě přijímat podnapilé osoby. V případě potřeby umístěni další podnapilé osoby by policisté využili nejbližší protialkoholní záchytnou stanici v Brně.

mjr. JUDr. Dana Čírtková tisková mluvčí PČR