Na hladině Brněnské přehrady se jako druzí v hlavní soutěži představili Rakušané. Ohňostroj v doprovodu filmové hudby Hanse Zimmera podle policejních odhadů sledovalo 130 tisíc diváků. Show společnosti Pyrovision hýřila barvami. „Na ohňostroje jedině šalinou. Mají to fakt zvládnuté, je to nejlepší způsob jak se dostat na přehradu a zpátky,“ popisuje Jana (19), která přijela s kamarády sledovat show nad přehradou.

Speciální spoje P1 a P11 rozvážely po skončení ohňostrojů diváky z přehrady v Brně-Bystrci zpět do centra. Dav, který se nahromadil v zastávce Přístaviště, řídili asistenti dopravy. Letošní ročník ohnostrojů a následný nápor cestujících tak dopravní podnik zvládá s přehledem.

Video
Video se připravuje ...

Druhý soutěžní ohňostroj, tentokrát z dílny Rakouských Pyrovision Jolana Halalová

Jubilejní dvacátý ročník soutěže doplňuje také hudební festival přímo na Brněnské přehradě.  Před ohňostrojem vystoupila jako hlavní hvězda slovenská zlatá slavice Zuzana Smatanová. Jejímu koncertu přihlíželo v zóně hudebního festu kolem osmi tisíc diváků.

Třetí kolo soutěže proběhne již v sobotu 10. června. Tentokrát se představí němečtí ohňostrůjci Innovative Pyrotechnik, kteří v minulých letech uspěli například na festivalech v Šanghaji nebo v Montrealu. Před sobotní německou show si mohou diváci na RegioJet Music Festu užít kapely Tata Bojs, Mirai, Vlny, Lake Malawi, Leon a písničkáře Pokáče.

Fotogalerie
9 fotografií