Drogově závislým manželům prokázali kriminalisté zatím 23 případů, kdy natankovali, ale nezaplatili. „Celková škoda dosáhla sto padesát tisíc korun. Několik desítek dalších případů ještě prověřujeme,“ uvedl Jaromír Novotný z územního policejního obvodu Brno-venkov.

Video
Video se připravuje ...

Policejní sestřih zachycuje několika výletů manželského páru na pumpy. Natankovali do nádrže i barelů a beu zaplacení zmizeli. Oběma hrozí až pět let vězení Policie ČR Brno

Povedená dvojka si oblíbila Brno-venkov a Blanensko, na některé pumpy se vracela, přičemž střídala dva vozy značky audi z půjčovny. „Záznamy kamer z čerpacích stanic ukazují, jak pár v naprostém klidu tankuje, vesele mezi sebou komunikuje. Nakonec odjíždí, v jednom případě dokonce z pumpy vycouval,“ popsal chování zlodějů policista.

Kradli i v obchodech a domech

K tomu si ještě přibalili zboží v prodejnách, cigarety, bagety, motorový olej, pochopitelně také bez placení. Jejich specializací byly i krádeže kompletního obutí aut. Na triku mají i jedno vloupání do rodinného domu, kde vzali šperky a motorovou pilu.

Muž, který si za zlodějny v minulosti už poseděl za mřížemi, nehnul brvou ani poté, co ho kriminálka dopadla a sdělila mu obvinění. Za několik dnů vyrazil s chotí do akce znovu. „I proto na něj byla uvalena vazba. Manželka je stíhána na svobodě,“ konstatoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Páru hrozí až pětiletý pobyt v chládku. Kriminalisté nyní zjišťují, komu zásoby pohonných hmot odprodávali. Muž má na krku ještě stíhání za řízení automobilu pod vlivem drog.

Fotogalerie
7 fotografií