Nehoda se stala před před devátou hodinou večer na silnici mezi Čejkovicemi a Velkými Bílovicemi. „Při projíždění pravotočivou zatáčkou dvojice motorkářů nepřizpůsobila rychlost jízdy. Motocyklista (20), který projížděl jako první, najel do protisměru, kde se těsně minul s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Felicia a havaroval v poli. Řidič motocyklu Suzuki (†19) jedoucí za ním, však takové štěstí neměl. S motorkou upadl, narazil čelně do osobního auta a zaklínil se pod škodovku," uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

 

Aby se záchranáři k těžce zraněnému mohli dostat, museli pomoci hasiči. „Vyprostili jsme jej za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ upřesnil mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Zdravotnická záchranná služba mezitím vyslala na místo sanitku a vrtulník. „Mladý muž ale bohužel utrpěl natolik závažná zranění, že po 21 minutách resuscitování zemřel,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

 

Druhý z motorkářů (20) utrpěl jen lehké zranění a byl převezen sanitkou do nemocnice v Kyjově. Posádce auta, kterou tvořili dva lidé a pes, se nic nestalo.

 

VIDEO: K nehodám motorkářů dochází poměrně často.

Video
Video se připravuje ...

Mladý motorkář to napálil do hlídky městské policie, která se údajně otáčela přes křižovatku. David Malík


 

Fotogalerie
6 fotografií