K útoku psa došlo v úterý odpoledne mezi kapličkou a hospodou v Železném. Podle informací Blesku zaútočil pes majitelů, kteří přijeli do obce na návštěvu. Svého miláčka podle veterináře nezvládli.

Dívenka utrpěla středně těžká poranění na několika částech těla, v akutním ohrožení života nebyla. Přesto ji přivolaná lékařka kvůli tišení bolesti a uklidnění uvedla do umělého spánku,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Krvavé šrámy utrpěla i její máma, která před útočícím psem bránila své dítě. „Její zranění byla pouze lehká, po ošetření ji posádka převezla na chirurgii Úrazové nemocnice. Dívku přepravil vrtulník na oddělení ARO Fakultní dětské nemocnice v Brně,“ upřesnila Kropáčková.

Policie případ nyní vyšetřuje. „Máme zjištěno, že se nejednalo o žádné tzv. bojové plemeno. Více informací zatím k případu podat nemůžeme,“ vysvětlil mluvčí policie Bohumil Malášek.

Labrador pokousal dítě v Železném na Brněnsku.
Autor: ČT, Události Brno

Starosta obce ještě před svým odjezdem na dovolenou zajistil odvoz psa do karantény v psím útulku. V ní zůstane zvíře pět dnů kvůli případným nemocem.

Majitelé psa se nyní za svého psa budou zodpovídat. Před pěti lety na Blanensku zaútočil pes na mladý pár s kočárkem a border kolií. Muže, který svou rodinu chránil, pes pokousal na ruce. Majitel pak musel zaplatit 40 tisíc korun zdravotní pojišťovně a 97 tisíc korun pokousanému muži. V tomto případě může být už i kvůli přepravě vrtulníkem částka podstatně vyšší.