Pokusy nešťastného lišáka dostat se z pasti ztroskotaly. Ve středu k večeru si jej ale povšiml chodec a zavolal hasiče. „Lišče se nacházelo v hloubce dvou metrů a bez záchrany by nemělo šanci na přežití,“ podotkl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Do akce se tak dostala jednotka ze stanice Přehrada, která je pro záchranu zvířat určena a má k tomu i patřičné vybavení. Její příslušníci opět uplatnili své znalosti a dovednosti, zvláště když stresované mládě mohlo reagovat nepředvídaně.

Záchranná akce trvala jen pár minut

Nakonec se osvědčily odchytové rukavice a smyčka a během několika minut se mladý lišák tetelil v dece. „Zvíře vyvázlo bez újmy na zdraví. Následně putovalo do péče pracovníků Záchranné stanice v Rajhradě,“ popsal šťastný konec příběhu mluvčí.

Jednotka Přehrada si tak připsala další úspěšný zákrok. V minulosti už mimo jiné odchytávala hady, vyprošťovala uvízlé koně a srnky.

Video: Do úzkých se dostala v Brně i srna, která skočila na dvůr rodinného domu. Na svobodu jí pomohli strážníci a myslivec!

Video
Video se připravuje ...

Takhle vyváděla srnka, která se dostala na dvůr domu v Brně. Z pasti ji vysvobodili strážníci a myslivec. Městská policie Brno

Fotogalerie
7 fotografií