„Podezřelou situaci odhalili hned v zárodku pracovníci dohledového centra městské policie. Všimli si mladíka, který se držel nápadně blízko ženy. Během několika sekund jí prudce vytrhl taštičku s jejími osobními věcmi,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Plačící seniorka se snažila získat své věci zpět, což se lupiči moc nelíbilo a ženu několikrát udeřil do hlavy. „Otřesenou ženu však útok nezlomil a muže následovala podchodem až k veřejným toaletám, kde se údajně snažil ukrýt a kapsičku prohledával. Našel v ní ovšem pouhých šest korun, čtvrtletní průkazku na MHD a lékařské zprávy,“ upřesnil Ghanem.

Hlídka městské policie muže bleskově vypátrala. „Strážníci pojali důvodné podezření z trestného činu a muže předali státním policistům. Přesvědčili se také, že z incidentu, který se stal v noci na pátek, vyvázla důchodkyně bez zranění,“ dodal mluvčí brněnských strážníků.

Video
Video se připravuje ...

Shrbenou seniorku si vybral za svou oběť muž (26) v brněnském podchodu u hlavního nádraží. Žena přitom u sebe měla pouhých šest korun. Městká policie Brno

Fotogalerie
4 fotografie