Eliščina matka původně na Facebooku naznačovala, že dcera zemřela po podání vakcíny. „Byla na očkování vakcínou Priorix. Dopoledne byla unavená, tak usnula, spala zhruba dvě a půl hodiny. Pak se vzbudila a já jí změřila teplotu a dala oběd. Chtěla mlíčko, tak jsem jí ho dala a usnula. Otočila se na bříško a nosánkem do duchny, tak jsem ji nechala spát… Pak jsem tam došla a ona nedýchala. Šla jsem pro pomoc a ona už nedýchala. Prý jsem ji našla mrtvou,“ napsala tehdy.

Pitva však brzy prokázala, že dítě bylo zavražděno, a z činu byla následně po několika dnech obviněna právě její matka. „S ohledem na věk mladistvé nebude policie zveřejňovat žádné další informace,“ řekla Blesku policistka Štěpánka Komárová.

"Nemůžu tomu uvěřit. Elišku jsem navštěvovala, vypadala vždycky spokojeně. Nejde mi to do hlavy, jsem v šoku,“ reagovala na obvinění matky blízká příbuzná otce dítěte.

Vacenovický farář Viliam Gavula, který Elišku pokřtil a ve čtvrtek pronesl smuteční řeč při jejím pohřbu, odmítl obvinění matky komentovat. „Je to smutná událost, víc se k tomu nebudu vracet. Ze sbírky jsme uhradili pohřeb, část peněz půjde na pomník holčičky. Zbytek věnujeme nějaké nadaci pro postižené děti,“ řekl Blesku farář.

Ve Vacenovicích je tragédie tématem čísllo jedna. "Samozřejmě to všechny zasáhlo, zvláště když jde o tak malé dítě. Na druhou stranu je vyšetřování v rukou policie, je zbytečné spekulovat. Nechme na policii, aby řekla, co se stalo," konstatovl František Novák, místostarosta Vacenovic

Eliška byla zavražděna 1. listopadu, ve čtvrtek měla pohřeb. Na ten již matka nepřišla, je pod kontrolou policie a lékařů. Po smrti dcery se totiž zhroutila.

Fotogalerie
6 fotografií