Jezte alespoň 20 minut

O tom, že hladovění je na nic, snad vědí i ty nejzarytější dietářky. Daleko účinnější je jíst pravidelně v menších dávkách a hlavně dlouho sousta žvýkat. Ideální čas je 20 minut. Přibližně takovou dobu totiž trvá mozku, aby vám vyslal signál, že jste již najezení. Pokud jíte rychle a příliš hltáte, zkonzumujete více, než opravdu potřebujete a po jídle se budete cítit zbytečně přesycení.  Jídlo si dávejte také na menší talířky. Porce bude vypadat opticky větší a sníte toho méně. Do svého jídelníčku zařaďte chilli papričky, urychlují metabolismus a pomáhají tak při hubnutí.

Půl hodinka cvičení 3krát týdně

Se cvičením rozhodně nečekejte na léto, ale začněte cvičit co nejdříve, protože viditelné změny začínají být vidět nejdříve po 5 týdnech. Hitem je Expreska. Fitka nemají svá jména náhodou – cvičení totiž trvá jen 30 minut a je určeno výhradně pro ženy! Během půlhodinky intenzivního tréninku si procvičíte svaly, zpevníte tělo a zrychlíte metabolismus, to znamená, že snadněji

První viditelné úsěchy zaznamenáte zhruba za pět týdnů
Autor: archiv
spalujete tuky a vaše váha klesá.  Samotný cvičební program je na bázi kruhovém tréninku. „Trénink probíhá na 8 hydraulických cvičebních strojích a na 8 aerobních mezistanicích. Vše je uspořádané do kruhu, takže si během 30 minut stihnete zahřát, rovnoměrně procvičit horní i dolní svalové partie těla a protáhnout se,“ říká Petr Kořínek, ředitel společnosti Expreska.

Sklenice vody před jídlem

»Hlad je převlečená žízeň! « ale jen z vody žít nemůžeme. Ideální je proto vypít sklenici vody před jídlem. Zaplní se vám tak žaludek a vy toho pak méně sníte. Průzkumy ukázaly, že lidé, kteří před jídlem vypijí jednu až dvě skleničky vody, zkonzumují následně o 75 až 90 kalorií méně. „Dostatečným pitím tekutin si pomáháte od intenzivního pocitu hladu. Důležité je však pít celý den. Pokud náhle vypijete 2 litry vody, může se stát, že si zatížíte ledviny,“ říká výživová odbornice Lucie Miláčková ze sítě dámských fitness center Expreska.

Zkuste vína bez alkoholu!

Věděli jste, že v jedné lahvi vína je tolik kalorií jako v tučném jídle o třech chodech? Vyzkoušejte dealkoholizovaná vína, která obsahují minimum kalorií. Ta umožňují vychutnat si chuť kvalitního vína a vyhnout se nežádoucímu působení alkoholu. „Nealkoholická vína obsahují polyfenoly, které mají antioxidační účinky, působí protizánětlivě a také ochraňují kardiovaskulární systém,“ říká Radek Pech, jednatel společnosti a-freewine.cz. Pokud již dostanete chuť na vínečko, dejte si bílý vinný střik. Tvrdý alkohol byste ale měly omezit na minimum, protože představuje kalorickou bombu. Nevýhodou alkoholu je také to, že po něm máte větší chuť na slané a mastné věci.