Nabídka je obrovská od přístrojů, které se cenově vejdou pod tisícovku až po ty, za něž můžete dát tisícovek i osm. Dejte si proto pozor, abyste výběr nepodřídili jen ceně. Prostudujte si, jaké funkce mixér nabízí.

„Například jeden z našich mixérů má unikátní tlačítko. Jedním jeho stisknutím například rozseká kusy ledu na padrť. Další tlačítko Smoothie zase připraví během chvilku lahodný ovocný koktejl,“ říká marketingová manažerku společnosti Philips Martina Kuncová.

Velmi důležitý je dostatečný objem nádoby. Jinak mixér práci spíše přidělá než pomůže. Ideální je 1,5 až 2 litry. Mixér musí být snadno rozebíratelný a nádoba stejně jako nože a další příslušenství lehce omyvatelné. Pokud má i filtr, který při odšťavování ovoce zachytí všechny pecky i jadérka, určitě to oceníte!

Naprostá nezbytnost je dobrá stabilita mixéru. Ideální jsou přísavky na jeho spodní straně. Ty jej pevně zafixují i při nejvyšších otáčkách či při drcení.

Důležitý je také design mixéru. Než ho koupíte, uvažte, kde jej obdarovaný bude mít. Jestli má dost místa na kuchyňské lince, aby ho tam mohl mít stále při ruce. „Ideální je taková povrchová úpravu, která jej ochrání nejen proti poškrábání, ale i proti nevzhledným otiskům prstů,“ dodává Kuncová.

Co by měl dobrý mixér mít

* Objem nádoby by měl být 1,5 až 2 l

* Dobrou stabilitu mixéru zajistí přísavky

* Snadné ovládání jedním tlačítkem

* Ideální je filtr, který zachytí pecičky a jadérka z odšťavovaného ovoce

* Funkční design mixéru, který chrání před poškrábáním a např. i před »umatlanými« otisky prstů

* Lehce rozebíratelný a omyvatelný

Fotogalerie
2 fotografie