Velkou oblibu si získaly smoothies drinky, detoxikace chlorofylem. Skvěle chutnají a poskytnou vám pořádnou dávku zeleniny či ovoce.

Pokud však máte pocit, že pijete zelený trávník a vaše chuťové buňky rezolutně protestují, zkuste si nápoj dobarvit i jinou chutnou barevnou zeleninou, například mrkví.

Malinové smoothie
Na přípravu malinového smoothie potřebujete zhruba 100 g čerstvých malin, jeden zralý banán, hrst strouhaného kokosu a 150 ml vody Toma Natura. Maliny opláchněte a osušte, banán oloupejte a nakrájejte. Potom vše vložte do smootie makeru a zalijte pramenitou vodou. Důkladně vše rozmixujte. Pokud je třeba nápoj osladit, pro lahodnou chuť přidejte lžičku medu.

s
Autor: archiv

Zelené smoothie
Budete potřebovat: Menší svazek špenátu, 1 malou okurku, zázvor, mátu, Šťáva z citronu, 100 ml vody

Postup: Špenát omyjeme, natrháme a dáme do mixéru. Okurku omyjeme, zbavíme semínek a rovněž nakrájíme. Zázvor nastrouháme, zhruba 1 čajovou lžičku. Vše dáme do smoothie makeru, přidáme mátu a zalijemepramenitou  vodou. Rozmixujeme do hladka.

s
Autor: archiv

Ovocné detoxikační smoothie
Budete potřebovat: 1 banán na kousky, 1 šálek malin nebo jiného vámi zvoleného ovoce, 1/2 šálku ananasu, 1 šálek kokosové vody, 1/4 lžičky čerstvého zázvoru, 1/4 šálku čerstvého špenátu, 1 polévková lžíce lněného semínka
 Postup: Vše rozmixujte v mixéru dohladka. Chcete-li můžete přidat ještě kokosovou vodu.

s
Autor: archiv

Stolní Smoothie mixér SM 3350 Shake and Go je výborný pro cestovatele nebo sportovce. Nápoj si díky skladné nádobě s pítkem můžete vzít ihned s sebou na cesty. Mixér umí také drtit led. 

Mall, 599 Kč

s
Autor: archiv

Domo Do 491BL 68

S novým stolním mixérem Domo na smoothie dokonale rozmixujete všechny běžné druhy ovoce a zeleniny, ale umožňuje i drcení a mixování ledu.
Alza, 799 Kč

s
Autor: archiv

 Recepty:  Toma Natura