Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dovolená v tahu? 5 rad, jak si co nejdéle udržet opálení!

/
  • Vyzkoušejte naše triky, aby vám opálení vydrželo co nejdéle.
    28. srpna 2018 ● 10:29

    Takové peníze to stálo, to úsilí vydržet v těch vedrech na sluníčko! Kýžený výsledek se ale dostavil a vy máte pokožku krásně opálenou do bronzova. Jenže od moře jste doma a za pár dní, jako byste tam ani nebyli. Opálení je pryč! Poradíme, jak ho udržet co nejdéle.

  • 1.

    Kdo maže, ten je opálený

    Zapomeňte na vanu a jen se sprchujte, ideálně vlažnou vodou. Zbytečné máčení ve vaně s horkou lázní je pro opálenou pokožku „zabiják“. Nedrhněte se žínkou, jen se lehce umyjte. Po koupeli použijte pleťové mléko a pořádně promažte celé tělo. Ideální jsou přípravky s Aloe vera či panthenolem. Ty pokožku vyživí pěkně do hloubky.

    Vyzkoušejte naše triky, aby vám opálení vydrželo co nejdéle.
    Autor: shutterstock.com

  • 2.

    Pijte, pijte, pijte

    Dostatek vody je důležitý i pro vaši pokožku. Pokud tekutiny nemá, vysychá a loupe se. Ideální jsou dva až tři litry vody bez bublinek. Pleť vysušuje i klimatizace například v autě či kanceláři.

    Vyzkoušejte naše triky, aby vám opálení vydrželo co nejdéle.
    Autor: isifa.com

  • 3.

    Peeling pomáhá

    I když se vám může zdát, že peeling by nyní vašemu opálení neprospěl, opak je pravdou. Jednou týdně použijte jemný peeling, který odstraní odumřelé buňky a opálení tak bude zářit a více vynikne. Peelingem se zbavíte se toho, co kůži brání přijímat nové živiny. A čím více výživy kůži dodáte, tím déle si udrží ten správný odstín.

    Vyzkoušejte naše triky, aby vám opálení vydrželo co nejdéle.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Zapomeňte na solárko

    Udržet si opálení solárkem není nejlepší nápad. UV záření je v solárku mnohem intenzivnější a velmi pokožku vysušuje. Kůže pak zbytečně rychleji stárne. Pokud ale chcete nějakého „pomocníka“, sáhněte po samoopalovacích krémech. Ty jsou dobrou volbou, pokožku i odstínově sjednotí.

    Vyzkoušejte naše triky, aby vám opálení vydrželo co nejdéle.
    Autor: istock.com

  • 5.

    Bílá je dobrá

    Chytrým trikem pro zvýraznění opálení je i volba vhodného šatníku. Sáhněte po bílé! Barva na hnědé kůži vynikne a celkově tak podpoří i dojem z opálené pleti. Dobrou volbou je i červená a výrazné pastelové barvy. Naopak tabu by měla zůstat hnědá, modrá či khaki trička…

    Vyzkoušejte naše triky, aby vám opálení vydrželo co nejdéle.
    Autor: Shutterstock

Dnešní horoskopy