Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smí se pít na třešně? 3 fakta, která jste o nich možná nevěděli!

/
  • Třešně jsou zdravé, ideální pro hubnutí, ale raději na ně nepijte.
    15. června 2017 ● 13:48

    Třešně - další letní laskomina, která se už pomalu začíná objevovat na stáncích. I když se vám může zdát, že o nich vlastně nic vědět nemusíte, jen si na nich pochutnat, není to pravda.

  • 1.

    Smí se na třešně pít?

    Od malička slýcháme: „Jestli budeš jíst třešně, tak na ně hlavně nepij, nebo tě bude hrozně bolet břicho.“ Pravda je taková, že nejen třešně, ale i ostatní ovoce s peckami je velmi náchylné na rychlé kvašení při styku s vodou. Proto je nutné na to myslet. Degustační porci třešní asi po chvíli můžete zapít bez obav, u větší porce si nechte raději delší časový odstup. Rozhodně se však nedoporučuje zapíjet je mlékem.

    Třešně jsou zdravé, ideální pro hubnutí, ale raději na ně nepijte.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Léčí cukrovku?

    Díky tomu, že 50 % sacharidů obsažených v třešních tvoří fruktóza, mohou je v přiměřeném množství konzumovat i diabetici. Vědecké studie dokonce uvádí, že diabetikům se při pojídání třešní zlepšil stav. Může za to barvivo antokyan, které podporuje produkci inzulínu až o 50 procent.

    Třešně jsou zdravé, ideální pro hubnutí, ale raději na ně nepijte.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Jsou zdravé a pomáhají hubnout?

    V malém množství obsahují kyselinu salicylovou, která působí protizánětlivě a protirevmaticky. Jako očistnou kúru ji mohou aplikovat ti, které trápí artróza, dna, revma či chronická zácpa. Navíc mají močopudné účinky. V malém množství obsahují třešně všechny důležité vitamíny a minerály. Vyvolávají pocit nasycení a tím snižují chuť na další jídlo. Mají i nízký obsah sodíku a tuků, takže pro ty, kteří chtějí zhubnout, jsou ideální mňamkou.

    Třešně jsou zdravé, ideální pro hubnutí, ale raději na ně nepijte.
    Autor: profimedia.cz

Dnešní horoskopy