Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Perte jako profesionál: Které triky byste měli znát?

/
  • Při praní se hodí znát pár dobrých triků.
    31. března 2017 ● 08:00

    Také vás občas štvou žmolky na oblečení, zelektrizované sukně a halenky nebo když je všechno totálně zmačkané? Máme pro vás pár snadných triků, které vám usnadní práci a pomohou nad ledasco vyzrát!

  • 1.

    1. Fén místo žehličky

    Žehlení je časově náročné. Pokud na něj nemáte čas, zkuste trik s fénem. Nejprve halenku, košili nebo jiný kousek oblečení jemně pokropte vodou a pak fénujte ze shora dolů. Záhyby pak zmizí.

    Praní
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    2. Ústní voda ovoní pračku

     

    I pračka někdy potřebuje »osvěžit dech«. Po čase používání je dobré ji trochu ovonit. Stačí nalít jeden uzávěr ústní vody do bubnu a nechat projít krátkým pracím cyklem. Ústní voda zničí bakterie a přístroj dezinfikuje.

    Tiché pračky můžete vystěhovat z koupelny do kuchyně.
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    3. Osvěžte barvu džínoviny

     

    Pokud vaše džíny praním příliš vybledly a není v tom zrovna módní záměr, zkuste jednoduchý trik se solí. Stačí, když smícháte 1 hrnek soli s 1 hrnkem vody a látku namočíte do tohoto roztoku. Sůl obnoví barvu a zpomalí proces blednutí. Podobný efekt má, když  džínovinu zmrazíte.

    ....
    Autor: Shutterstock

  • 4.

    4. Rychlosušení

     

    Potřebujete prádlo usušit co možná nejrychleji? Hoďte s várkou mokrého prádla do sušičky i čistý, suchý ručník a oblečení se skutečně usuší rychleji. Ručník totiž absorbuje přebytečnou vlhkost.

    sexy
    Autor: shutterstock

  • 5.

    5. Prací kapsy

     

    Pokud perete jemné košile či letní šaty a po praní najdete dírky, mohou za to zipy na jiných šatech či háčky na podprsence. Nejlepší bude, když jemné šatstvo dáte do jutových kapes nebo do speciálních sáčků na prádlo, které je bezpečně ochrání

    Chcete-li mít prádlo opravdu čisté, zvažte, čím jej vlastně vyperete
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    6. Hoďte do bubnu tenisák

     

    Kdo by to byl řekl! Tenisový míček v pračce? Je to ale velmi šikovný trik. Míček pomáhá odstranit statickou elektřinu z prádla, taže se vám sukně nebudou lepit k nohám. Také způsobuje, že prádlo rychleji schne a zabraňuje žmolkování materiálu.

    Nezapomínejte na pravidelné čištění dávkovacího šuplíku. Usazená aviváž a zbytky pracího prášku způsobují nepříjemný zápach.
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    7. Ručníky bez aviváže

    Aviváž způsobuje, že ručníky a utěrky ztrácejí schopnost dobře sát. Je lepší ji vynechat, nebo pokud vám na savosti hodně záleží, ale aviváž používáte rádi, namočte ručníky do vody s hořkou solí (síranem hořečnatým). Budou potom stírat a sát mnohem lépe.

    Praní prádla
    Autor: Shutterstock.com

  • 8.

    První pračka

    První elektrickou pračku »The Thor« sestrojil v roce 1906 Američan Alva J. Fisher? Stále však bylo praní časově náročné, protože vyžadovalo neustálou přítomnost člověka. Plně automatické pračky ovládly domácnosti až v 60. letech 20. století.

    Víme jak zachránit vaše svetry od žmolků!
    Autor: Shutterstock

    Jak pečovat o podprsenky? Nikdy je neždímejte a nesušte na slunci.

    Video
    Video se připravuje ...

    Jak pečovat o podprsenky? Nikdy je neždímejte a nesušte na slunci Adam Balažovič

    Fotogalerie
    18 fotografií

Dnešní horoskopy