Na území vaší městské částí se nachází výstavní areál PVA EXPO PRAHA. Působí vám jeho aktivity nějaké starosti s parkováním nebo  s dopravou?

Jsem rád, že se ekonomice v celé České republice opět daří a že se oživil zájem o pořádání výstav a konferencí a o účast na nich. V souvislosti s tím, jak přibývá výstav, se začal rozšiřovat i letňanský areál PVA EXPO PRAHA a zvýšil se počet akcí, které se zde každoročně konají. Počet parkovacích míst se ale bohužel nezměnil. V sousedství výstavního areálu je sice stanice metra Letňany s parkovištěm P+R, ale jeho kapacita je nedostatečná, a tak návštěvníci veletrhů vjíždějí do Letňan a parkují tu. Obyvatelé městské části se na nás zlobí, ale neznáme způsob, jakým bychom tomu mohli – nejlépe s okamžitou platností – zabránit.

Uvažujete o zavedení tzv. modrých zón?

Modré zóny rozhodně nechceme. Podle mého názoru by situaci na sídlišti, jako jsou Letňany, nevyřešily. Byl by to jen lepší způsob vybírání pokut. Musíme si uvědomit, že většina obyvatel ráno ze sídliště odjede a odpoledne se vrací a jejich místa jsou v té době obsazená jinými auty. Hledáme způsob, jak bychom – ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy – mohli vybudovat u metra Letňany další parkovací místa, která by byla k dispozici minimálně po dobu výstav.

V Letňanech máte velký a už poměrně známý a hojně využívaný lesopark. Plánujete tady nějaké změny?

Lesopark, to je naše radost. Právě teď ale řešíme dlouholetý problém jeho obchvatu: původní záměr uvažoval s rozdělením lesoparku komunikací na dvě části. My jsme našli řešení, které ho nerozdělí, ale jak to tak bývá, část občanů má problém s tím, že jim budou auta jezdit „pod okny“. Tak to ale není. Navržený obchvat je – z mého pohledu – ze všech ostatních možných variant tou nejlepší možností. Budeme tedy muset ještě víc komunikovat s občany a vysvětlit jim náš záměr a jeho výhody.

Jsou ještě další projekty, kterými se nyní na radnici zabýváte?

Za čtrnáct dní otvíráme další školku, tedy předškolní zařízení. Za dobu mého působení na radnici je to už sedmá školka, která byla v Letňanech vybudovaná. Ostatně, jsem povoláním učitel, a tak záležitosti našich dětí beru stále dost osobně. Vedle školky plánujeme v blízké budoucnosti dokončit rekonstrukci všech sportovišť, která se nacházejí na území Letňan. Jen pro příští rok by se měla investice do nich pohybovat okolo 8 až 10 milionů korun. Největším projektem, na který se chystáme, je přístavba dalšího pavilonu Základní školy Tupolevova pro 350 dětí. Na investici okolo 80 milionů korun pochopitelně počítáme s dotací EU.