Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zablácený pes? 4 rady, jak ho správně umýt!

/
  • Koupání psa není zas až tak jednoduchá věc. Poradíme jak na to, abyste mu neublížili.
    Koupání psa není zas až tak jednoduchá věc. Poradíme jak na to, abyste mu neublížili. (profimedia.cz)
    18. října 2016 ● 09:31

    Doba podzimních plískanic, deštivých dní a bláta je v plném proudu a pro majitele psů tak opět nastává období špinavých psích tlapek. Jenže koupání psa není zas až tak jednoduchá věc. Poradíme jak na to, abyste mu neublížili.

  • 1.

    Koupat dvakrát ročně

    Kdo nažene svého psího miláčka po každé procházce do koupání a namydlí ho šampónem v domnění, jak dobře pro něj dělá, bude teď as překvapený.  Kvůli častému mytí a používání saponátů ztrácí srst svojí schopnost se odmašťovat, která je pro psy velmi důležitá. Ideální je mýt šampony pouze 2 až 3krát ročně.

    Koupání psa není zas až tak jednoduchá věc. Poradíme jak na to, abyste mu neublížili.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Na zápach ocet

    „Mnoho výrobců šamponů tvrdí, že psa je ideální mýt i jednou měsíčně, ale to rozhodně není zdravé. Může se totiž poškodit přirozená mikroflóra srsti,“ upozorňuje Martin Pučálka odborník na psí výživu a zdraví a dodává: „Když nemáte speciální psí šampony, tak použijte jemný dětský šampón.“ Pokud je pejsek špinavý z běhání venku, tak stačí umýt packy čistou vlažnou vodou. Máte-li pocit, že potřebuje umýt celý, použijte vlhký hadřík. Můžete ho i trochu namočit do octové vody, ta pomáhá proti nepříjemnému zápachu. Při blátivém a sychravém počasí nechte nečistotu uschnout a pak vykartáčujte.

    Koupání psa není zas až tak jednoduchá věc. Poradíme jak na to, abyste mu neublížili.
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Jak pečovat o srst

    Důležitou součásti péče o psí srst je i kvalitní strava s obsahem špičkových surovin, vhodných minerálů a vitamínů. „Špatná a matná srst může být způsobená stravou s nízkým obsahem bílkovin, či potravin s minimem vitamínů. Nepoužívejte krmiva, která jsou plná umělých barviv, dochucovadel a soli. Důležité je také krmit potravou s optimálním složením mastných kyselin Omega-6 a Omega-3. Dále pomáhá obsah zinku a biotinu,“ dodává Martin Pučálka.

    Koupání psa není zas až tak jednoduchá věc. Poradíme jak na to, abyste mu neublížili.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    I psům pomáhají bylinky

    Na obnovu srsti je vhodná levandule. Z doplňků stravy pro psy vybírejte ty, které obsahují keratin, ten posiluje a přispívá k opětovnému růstu srsti a drápů. Výborný je také lopuch k pročištění kůže a zinek pro zdravou srst. K celkové podpoře srsti a kůže jsou vhodné i speciální psí oleje. Vyzkoušejte například lososový olej. Ten ovlivňuje lámavost a vypadávání srsti, má také protizánětlivé účinky. Vhodný je i lněný olej, který zklidňuje podrážděnou pokožku. Oleje se přidávají do běžné krmné dávky jedenkrát denně.

    Váš mazlíček potřebuje svoje krmení, ne vaše zbytky.
    Autor: profimedia.cz

Dnešní horoskopy