Tvarování lyžařských bot je revoluční fenomén. Každá lidská noha je unikátní, typizované skelety ne každému padnou, přičemž přesnost usazení nohy v botě je to, co potřebují všichni lyžaři. Není tedy nic účelnějšího než nechat skelet a vnitřní botu na svou nohu přizpůsobit.

„Pro nás je to nedílná součást fittingu lyžáků. Spojuje vlastně tělo s našimi „pracovními nástroji“, což jsou lyže. Myslím si, že to je dobré nejen pro lidi, co mají třeba výrůstky, ale pro všechny, kdo si chtějí lyžování pořádně užít,“ doporučuje Ondřej Bank.

Technologie pracuje s novým patentovaným materiálem Kaprolene, který byl doposud znám spíše ze světa medicíny a používán pro výrobu protetických pomůcek. Kaprolene je vpracován do skeletu boty právě v oblasti metatarsálních kloubů a vzhledem k tomu, že dobře reaguje na teplo, dokáže být skelet po nahřátí ve speciální troubě upraven na jakékoliv chodidlo.

Takže jestli uvažujete o vlastních, speciálních lyžácích, můžete vyrazit do Hervisu na pražském Centru Chodov, nebo do brněnské pobočky v OC Olympia.