Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nákupní horečka: 3 tipy, jak ušetřit na vánočních dárcích!

/
  • Už přemýšlíte co a hlavně za co nakoupit vánoční dárky?
    Už přemýšlíte co a hlavně za co nakoupit vánoční dárky? (Sberbank)
    17. listopadu 2016 ● 09:31

    Už přemýšlíte co a hlavně za co nakoupit vánoční dárky? Poradíme, jak je vybrat a elegantně ušetřit bez zbytečné ztráty vyrovnaného rozpočtu.

  • 1.

    Nákup online je levnější

     

    Internetové nakupování je stále oblíbenější a zejména v předvánočním období může snadno pomoci nejen ušetřit finance, ale i stres v nákupních centrech. Na internetu si navíc můžete rychle překontrolovat cenu napříč trhem a máte tak představu, jak výhodný váš nákup je. Při platbě kartou online navíc ušetříte ještě za dobírku. Placení kartou online je rychlé, pohodlné a při dodržení základních pravidel zcela bezpečné. „K placení můžete využít i kreditní kartu, která je v tomto případě vhodnou formou půjčky. Můžete totiž využít bezúročné období, které je až 45 dnů,“ radí bankovní odbornice Hana Drápalová. A navíc, dárky objednané přes eshop lze vrátit do čtrnácti dnů.

    Už přemýšlíte co a hlavně za co nakoupit vánoční dárky?
    Autor: Sberbank

     

  • 2.

    Nebojte se zahraničních eshopů

     

    Další zajímavou možností, jak při vánočních nákupech online ušetřit, je nakupování na zahraničních eshopech. Dlouhodobě oblíbené jsou americké eshopy a poslední dobou získávají stále větší popularitu čínské internetové obchody. Dobrou zprávou je, že při nákupech do 22 Euro neplatíte clo ani DPH. Při nákupech nad 150 Euro naopak obojí zaplatíte, ale cena zejména při nákupech v Číně bývá tak výhodná, že se i taková transakce vyplatí.

    Už přemýšlíte co a hlavně za co nakoupit vánoční dárky?
    Autor: Profimedia

     

  • 3.

    Půjčky jen na smysluplné dárky

     

    Ne každý dárek je vhodné financovat půjčkou, ale pokud se jedná o věci, které jsou užitečné, dlouho vydrží, a navíc udělají radost, proč ne. Mezi takové dárky patří třeba i investice do vzdělání – tedy nejrůznější kurzy či jazykové pobyty.

    Už přemýšlíte co a hlavně za co nakoupit vánoční dárky?
    Autor: Profimedia

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

lenka.nova13: Zdravím, co se týče vánočních dárků, pro ty odvážnější, co třeba párová masáž? Koukali jsme s přítelem na tuhle: https://www.musamassage.cz/. Máte s ní zkušenosti? Děkuji.

(30. 11. 2018 21:51)
Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy