Historické lázeňské centrum skryté v zeleni parků poskytuje návštěvníkům Poděbrad atmosféru příjemného prázdninového střediska s mnoha možnostmi pro rekreaci i zábavu. Okolní lužní lesy a jejich romantické prostředí působí uklidňujícím dojmem. Rovinatá krajina je ideálním místem pro rekreační sportování, zejména pěší turistiku, vyjížďky na kole a in-line bruslení. Rozvoj infrastruktury dává obyvatelům města i jeho návštěvníkům mnoho dalších příležitostí ke sportování (tenis, golf, jezdectví, plavání, cyklistika, surfing, sportovní střelba, rybolov, míčové hry, fitness centra a další) i zábavě (koncerty, přednášky, výstavy, divadlo, kino, přehlídky, taneční večery, sportovní, kulturní a společenské akce, restaurace, bary, kavárny, diskotéky).

Hotel Zámeček.
Autor: www.lazne-podebrady.cz

Díky lázeňství, příjemnému prostředí a strategické poloze uprostřed republiky nedaleko Prahy byly a jsou Poděbrady městem vyhledávaným každoročně desetitisíci návštěvníky mezi nimi i mnoha významnými osobnostmi. Za všechny, kteří v minulosti trávili čas v Poděbradech ať již jako jejich obyvatelé, pacienti, rekreanti či studenti jmenujme dr. T. G. Masaryka, dr. E. Beneše, dr. Kramáře, V. Havla, F. Křižíka, F. Halase, S. K. Neumana, F. Kafku, M. Formana, E. Destinovou, R. Naskovou, V. Buriana, H. Růžičkovou a další. Přijeďte i vy do města zdraví, rekreace, sportu, kultury, zábavy – centra společenského života v srdci České republiky.

Lávové kameny.
Autor: www.lazne-podebrady.cz

Přijeďte se osvěžit a relaxovat do největší lázeňské společnosti ve Středních Čechách.

Dopřejte sobě i svým blízkým chvíle plné pohody a relaxace a užijte si wellness pobyty, wellness procedury a masáže, po kterých se budete cítit jako znovuzrození. Široká nabídka víkendových i týdenních pobytů zaručuje možnost bohatého výběru dle přání klienta. Dámy jistě ocení nejrůznější zkrášlující či zeštíhlující procedury a wellness pobyty, pánové se zase rádi ponoří do uhličité koupele.

Obsah procedur, stravování a ubytování vytvořených jednotlivých cenově zvýhodněných pobytových balíčků je neměnný. Pokud by Vám cokoliv z vytvořené nabídky nevyhovovalo a máte jiné představy, neváhejte si sestavit pobyt dle Vašich představ a přání. V tomto případě využijte nabídky „POBYTY ŠITÉ NA MÍRU“.

Canabis masáže.
Autor: www.lazne-podebrady.cz

Rozšířili jsme pro Vás nabídku služeb ke zpříjemnění Vašeho pobytu.

Léčení a procedury

Lázně Poděbrady vycházejí ze stoleté tradice a snaží se zcela využívat unikátních účinků přírodního zdroje minerální vody. Léčebné kúry jsou klientům doporučovány na základě jejich zdravotního stavu a jsou v souladu s nejmodernějšími léčebnými metodami.

lázně poděbrady
Autor: www.lazne-podebrady.cz

Jak do lázní prostřednictvím zdravotní pojišťovny:

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena buď plně (komplexní lázeňská péče – KLP), nebo částečně (příspěvková lázeňská péče – PLP) zdravotní pojišťovnou.

  1. Praktický lékař vystaví návrh na lázeňskou péči hrazenou zdravotní pojišťovnou dle doporučení odborného lékaře nebo ošetřujícího lékaře při hospitalizaci. Zároveň navrhne typ lázeňské péče (komplexní, nebo příspěvková) a místo vhodné pro léčbu daného onemocnění (indikace).
    Indikace Lázní Poděbrady, a.s.:
    1. Onemocnění oběhového systému – léčba po operacích srdce, infarktu myokardu či chronické formy ischemické choroby srdeční. Dále cévní choroby, vysoký krevní tlak a onemocnění žilního systému dolních končetin.
    2. Nemoci z poruch výměny látkové – Diabetes mellitus, metabolické chorby, včetně obezity.
    3. Nemoci pohybového aparátu – zejména bolestivých stavů páteře a velkých kloubů.
  2. Komplexní, nebo příspěvkovou lázeňskou péči schválí revizní lékař zdravotní pojišťovny.
  3. V případě komplexní lázeňské péče odešle zdravotní pojišťovna schválený návrh přímo lázním, které pacienta předvolají k nástupu. KLP čerpá pacient v době pracovní neschopnosti. Zdravotní pojišťovna hradí lázeňskou léčbu, celodenní stravování a ubytování.
  4. Schválený návrh na příspěvkovou lázeňskou péči je odeslán do lázní Poděbrady prostřednictvím zdravotní pojišťovny nebo pacienta, který uvede požadavky na ubytování a stravování, jež si platí sám. PLP čerpá pacient v době své dovolené. Zdravotní pojišťovna hradí pouze lázeňskou léčbu. Pacient se může v lázních léčit také ambulantně (bez ubytování).
  5. Neschválí-li zdravotní pojišťovna komplexní ani příspěvkovou lázeňskou péči, může klient absolvovat pobyt v Lázních Poděbrady jako samoplátce.

lázně poděbrady
Autor: www.lazne-podebrady.cz

Léčebný pobyt zahrnuje:

  • Vstupní a závěrečné vyšetření odborným lékařem, kontrolní vyšetření dle potřeby
  • EKG, spirometrie, laboratorní vyšetření, dle nutnosti i další vyšetření
  • Individiuální léčebný plán sestavený lékařem se 2-3 léčebnými procedurami denně (mimo neděle)
  • 24 hodinová lékařská a sesterská služba
  • Hotelové ubytování v hotelech kategorie *** nebo ****
  • Plná penze včetně případné speciální diety (dle doporučení lékaře) sestavená nutriční terapeutkou

Více naleznete na www.lazne-podebrady.cz

Fotogalerie
4 fotografie