Tehdy se jmenovala ještě Fiona Butler. Coby 18letá studentka chodila se začínajícím nadějným fotografem Martinem Elliottem. To on vymyslel a naaranžoval fotku, která obletěla svět. Plakátu se prodalo na dva miliony kusů. Elliott sice práva na fotku prodal, ponechal si však copyright, který mu vydělal miliony.

To je ona, žena z plakátu, který se stal nejprodávanějším plakátem všech dob
Autor: profimedia.cz


Šaty i raketa byly vypůjčené. Fotka vznikla jednoho mlhavého zářijového odpoledne roku 1976 na dnes již neexistujících kurtech birminghamské univerzity. Míčky, které leží okolo, byly rozkousané od Fionina psa.

Nikdy ji tenis nezajímal. Dokonce teď přiznává, že tu hru nemá vůbec ráda. Matka tří dětí ale nelituje, že fotka vznikla, byť z jejího úspěchu neměla ani korunu.

Po jejím vzniku dostala nespočet nabídek na další focení. Ona ale odmítala. Na snímek z kurtu je hrdá. „Myslím, že je to světlo, co dělá tu fotku tak vzrušující. Když ji vidím, vždycky se musím usmát. Když moje děti řekly kamarádům, že to jsem já, nikdo jim nevěřil,“ směje se Fiona, která se rozhodla, že po více než 30 letech zapózuje podruhé.