Emmu Watson netřeba představovat – generaci mladého a středního věku rozhodně, o filmových fanoušcích nemluvě. Už deset let je jednou z trojice ústředních postav série filmů o Harrym Potterovi, slavnou Hermionou, která jí za tu dobu vydělala poměrně pohádkové peníze. A nyní má podle seriózních zdrojů dostat hvězdný honorář i za kosmetickou kampaň pro Lancôme. Ta ji představuje jako novodobou, zdánlivě nevinnou Lolitu, vzornou studentku, která tátovi ukradla pár svršků v podobě saka, kravaty, košile a zapomněla si sundat krajkové kalhotky s nohavičkou, v nichž se sladce procitla...

Sázka na mládí a drzost

Mladičká Emma Watson rozhodně není jedinou hvězdnou celebritou, které své jméno se zn. Lancôme spojila. Před ní tu byly mezinárodně známější osobnosti jako např. Julia Roberts, Uma Thurman, Juliette Binoche, Penelope Cruz... Emma je ale oproti nim mnohem mladší, její stylizace mnohem odvážnější, kontroverznější, klasiky provokující.

Zdá se, že zmíněná firma změnila strategii a přestala sázet na středněvěké (tím pádem movitější zákaznice), které pomalu uplývající krásu řeší více než ženy v rozpuku. Do jaké míry se jí tato taktika vyplatí, ukáže čas. Každopádně Emma Watson představuje třešničku na dortu, která si správně hraje s trendy módy. Opět vysoce populární pánský šatník drze (a taky módně) kombinuje s romantikou (v případě Watson krajkovými, chlapským řemenem jištěnými šortkami).

Někteří klasici asi budou pobouřeni, mnozí módní kritici kreaci bouřlivě zatleskají a já se k jejich ovacím na půl plynu přidám. Jak už bylo řečeno, tradičnímu stylingu se Emma ve zmíněném saku a krajkových šortkách vymyká. Slovo nevkus by bylo subjektivně na místě, ale též nelze nevnímat zábavnou drzost. Finální šmrnc, který kvituji. A už vůbec nepochybuji o tom, že řadu mužských tento look eroticky osloví. Studentky v krajkových šortkách s chlapeckým účesem a nesmělým úsměvem vždycky vzrušují. Nevím, zda tohle tuší dvacítka Emmy, ale stylisté od Lancôme určitě.

Fotogalerie
14 fotografií

Emmy není žádná prvňačka

Britská herečka Emma Watson má s rolí reklamní modelky poměrně značné zkušenosti. Asi nejznámější je její spolupráce se slavnou zn. Burberry, také se stala tváří etikety People Tree prodávající fair trade oblečení. Naposledy ji oslovila masově kosmopolitní Lancôme. A Emmy byla shodou okolností na udílení britských ELLE Style Awards 2011 vyhlášena ikonou stylu...

Do jaké míry bylo ocenění Watson na ELLE Style Awards propojené s reklamou pro Lancôme, nechci licitovat. Nicméně pikantním momentem je, že módní máma punku, kultovní návrhářka Vivienne Westwood vůbec nevěděla, co je Emma Watson zač, komu skleněnou desku pro ikonu stylu předává. Westwood to vysvětlila tím, že žádný film o Harry Poterrovi neviděla, společenské magazíny nečte a na TV se nedívá. Přesto prohlásila: „Ta křehká dívenka mi přijde okouzlující.“ Přijde okouzlující i vám?