Před budovou centrální banky v metropoli dav skandoval hesla jako "mafie" nebo "vraťte nám naše peníze". Demonstrovalo se také ve druhém největším bulharském městě Plovdivu nebo v černomořské Varně a Burgasu. Protesty se konaly i v menších městech.

Corpbank, který byl čtvrtým největším poskytovatelem půjček, tvrdě postihla nejhorší bankovní krize v zemi od počátku devadesátých let. Majitelé účtů začali překotně vybírat peníze, což vedlo k pádu banky. Tu nyní do říjnových voleb spravuje vládní zmocněnec. Zatím ale není znám žádný plán záchrany či míra ochrany klientů a akcionářů.

Původní záchranný balík, který připravila národní banka spolu s někdejší socialistickou vládou, kvůli politickým neshodám v červenci padl. Corbank zůstává uzavřená, zatímco účetnictví banky prověřují kontroloři. Audit má být hotov do října.

Bulharskem již více než rok otřásají rozsáhlé demonstrace, které odstartovala nespokojenost s korupcí a vysokými životními náklady. Kvůli protestům loni rezignoval premiér Bojko Borisov a letos v srpnu opustil úřad ministerského předsedy také Plamen Orešarski, proti jehož úřednické vládě pod vedením socialistů Bulhaři rovněž demonstrovali. Politickou krizi by měly vyřešit říjnové volby.