Íránci na demonstracích pálili izraelské a americké vlajky, vykřikovali hesla jako Smrt Izraeli a v rukou drželi obrázky palestinských dětí zabitých v Pásmu Gazy. Státní média informovala, že se protestů zúčastnily miliony lidí v mnoha íránských městech.

Íránská vláda izraelskou ofenzivu v Pásmu Gazy, která si vyžádala již přes 800 obětí, odsoudila. Vyjádřila rovněž svou podporu radikálnímu palestinskému hnutí Hamas, které Pásmo ovládá.

"Jsme připraveni podpořit naše palestinské bratry a sestry v Gaze. Jsme připraveni obětovat pro ně naši krev," svěřil se íránské státní televizi jeden z demonstrantů.

Izrael a Spojené státy již dlouhá léta obviňují Írán, že radikály z hnutí Hamas, která je USA a EU považováno za teroristickou organizaci, zásobují zbraněmi. Teherán tvrdí, že jim poskytuje jen morální, finanční a humanitární podporu.

U příležitosti Dní Jeruzaléma se objevil po dlouhé době na veřejnosti i šéf libanonského šíitského hnutí Hasan Nasralláh. Radikální hnutí považuje Izrael za svého úhlavního nepřítele. "Nyní nastala nejnebezpečnější fáze od okupace Palestiny, protože dochází k systematickému ničení zemí, lidí, armád a společností," uvedl Nasralláh ve svém projevu komentujícím jak dění v Pásmu Gazy, tak i v Sýrii a Iráku.