Perný měsíc začne sboru hned 1. září, kdy vystoupí na slavnostním zahájení ostravského festivalu. Na programu je Rekviem Antonína Dvořáka pod taktovkou Jakuba Hrůši. Následuje cesta do Německa. Nejprve sbor v bazilice v Eberbachu provede kantátu Hectora Berlioze Romeo a Julie. Od 11. do 14. září pak hostuje v Saarbrückenu, kde s tamním rozhlasovým orchestrem uvede Beethovenovu Devátou symfonii.

Festival Dvořákova Praha přizval sbor k účasti na provedení a nahrávce opery Alfréd. Poslední týden v září pak sbor hostuje v Bruselu a Lutychu, kde má na programu jednak Glagolskou mši Leoše Janáčka, jednak sborový koncert z děl různých autorů.

Český filharmonický sbor Brno vznikl v roce 1990. Zaměřuje se především na oratorní, kantátový a v poslední době i operní repertoár všech období. Ročně vystoupí přibližně na 90 koncertech v Česku i zahraničí. Hudebním ředitelem a sbormistrem je Petr Fiala, nedávný laureát Ceny města Brna. V poslední době sbor spolupracoval například s prestižní Berlínskou filharmonií a Budapešťským festivalovým orchestrem.