Série Dirt byla zpočátku vydávána ještě se jménem legendárního rallye závodníka Colina McRae (†39), který zemřel při nehodě vrtulníku. Šlo o povedenou závodní trilogii, která v sobě kombinovala arkádovou jízdu s prvky realismu. Teď je ale čas skutečný jízdní model naplno opustit a vyrazit vstříc šíleným závodům, kde dojde i na turbo. Je tu Dirt Showdown!

Spousta herních režimů

Na rozdíl od předchozích dílů, je většina vozů v Dirt Showdown fiktivních. Se skutečnými vozy můžete jezdit pouze v party a trikových režimech. Ale to nevadí, vozů je dost a další si odemknete během hraní. V režimu kariéry pak budete moci při úspěších své vozy i vylepšit. A na trati zase pořádně poničit, protože Dirt Showdown obsahuje slušnou míru poškozování vozů. Mimo party a trikových jízd, můžete vyzkoušet demoliční derby, nebo některou z forem závodů. Jde například o eliminaci, ve které po každém kole vypadne poslední účastník závodu. V takovém Knock Outu máte zase za úkol vytlačit protijezdce z vyvýšené arény. Rampage je pak šílenstvím všech proti všem. Režimů je více než dost a každý si vybere svého favorita.

Fotogalerie
6 fotografií
Dokonalá zábava na síti

Dirt Showdown je samozřejmě nejvíc zábavný v multiplayeru. Můžete hrát jak na síti až v osmi hráčích, tak na konzolích na rozdělené obrazovce ve dvou., i když se tento režim trhá. Na síti jsou to ale ty pravé hody. Uvidíte, až budete kamarády shazovat v buggynách do propasti. Škoda jen, že ve hře není víc tratí. Podíváte se do Tokia, Los Angeles nebo Miami, ale mohlo bych jich být prostě více. Dirt Showdown ale nevypadá vůbec zle. Grafika je hodně barevná, i když z technického hlediska již nejde o nic převratného. Zvuky jsou akurátní, ostudu dělá jen komentátor se svými trapnými hláškami. Naopak hudba je lahoda pro uši. Uslyšíte jak rockové, tak elektronické skladby, které navíc vygradují podle toho, jak se pohybujete v menu. Při závodech uslyšíte například pecky od Nero nebo Camo & Krooked. Dirt Showdown se prostě musí zavděčit všem, kteří milují rychlé, dravé a agresivní arkádové závody. Je čas připravit se na start!

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:

Rychle osvojitelné ovládání

Spousta režimů

Arkádová zábava

Slušný model poškození

 

Minusy:

Málo tratí

Trhaný splitscreen

Trapný komentátor

 

Infobox

Datum vydání: 29. červen 2012

Platformy: 25. květen 2012 (konzole), 31. květen 2012 (PC)

Cena: 1399 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: Codemasters Southam

Vydavatel: Codemasters

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ