Herec Pavel Nový má konečně důvod k radosti! Po vleklých problémech okolo jeho nemoci, která ho uvěznila na dlouhé měsíce na invalidní vozík, se na poslední chvíli od lékařů dozvěděl, že prožije Vánoce doma. Mohl tak v neděli večer sledovat sám sebe v televizi v komedii S tebou mě baví svět. Ve filmu hraje Pepu Bednáře.


Vzkazy od kolegů z komedie století - S tebou nás baví svět: Kdo jiný než ty by se měl uzdravit! Pohodář, sportovec, rovný chlap. Srandista, který umí blbnout s dětmi jako málokdo. To jsou první reakce kolegů Pavla Nového z komedie století S tebou mě baví svět, když se jich na něj zeptáte. Přejeme ti zdraví, zdraví, zdraví, kdo jiný než ty by se měl ze všeho vykřesat. Tak by se dal shrnout jejich vzkaz nemocnému herci. Manželka (Zdena Studénková) "K nám na Slovensko se nedoneslo, že má zdravotní problémy. Alespoň ke mně ne," říká Zdena Studénková (filmová manželka). "Vždy to byl železný muž, mám ho strašně ráda, je to rovný chlap, jakých jsem poznala málo, myslím jako kolegu, aby nedošlo k nějakému omylu. Nikdy bych nečekala, že se něco takového stane právě jemu. Ale on se z toho dostane, on na to má. Že strašně moc pozdravuju a těším se, až se sejdeme v dalším filmu." Syn Pepíno (Cyril Křupala) "Brzké uzdravení, ať se dáš do staré sportovní formy!" přeje syn z S tebou mě baví svět, Pepíno, občanským jménem Cyril Křupala. Už léta se neviděli kvůli časovému zaneprázdnění obou stran. "Byl jsem fakt malej, už nevím," směje se otázce, jak prožíval scénu, když mu měl Pavel Nový utírat zadnici zmrzlou smrkovou větví. "Odjíždím na delší čas do ciziny. Když to jen trochu půjde, Pavla hned potom navštívím." Kamarád (Václav Postránecký) "Milý Pavlíku, doufám, že jsi nikdy nezapomněl na to, co nás učil náš guru Julius Satinský: Že jsme piloti, kteří létají pod radarovou čárou. Ty jsi teď byl šmrncnutej nějakou střelou, která určitě mířila někam jinam," povídá druhý z pověstné trojice filmových otců na pánské (a dětské) jízdě Václav Postránecký. Kromě přání krásných Vánoc dodává, že v případě Pavla Nového se všechny "drobné ranky" brzy zacelí. Manželka kamaráda (Jana Šulcová) "Přijedu se za ním podívat se všemi filmovými dětmi, jen co je seženu dohromady, je to těžké, jsou hrozně rozlítaný," plánuje Jana Šulcová, ve filmu manželka Julia Satinského. "Je jasné, že se uvidíme. Co můžu Pavlovi popřát? Zdraví, zdraví, zdraví." Dášenka (Zuzana Lisová) V podobném duchu hovoří i další z tehdejších dětských představitelů Dášenka, Zuzana Lisová. "Tykáme si, jsme kamarádi, s ním to ani jinak nejde. Hodně zdraví a štěstí, Pavle!" Míša (Václav Korda) Třetí z tehdejších prcků Míša (Václav Korda) nemůže zapomenout, jak s nimi srandista a sportsmen Nový uměl strašně blbnout. "Při natáčení to byl můj takovej půltáta, teď je nejdůležitější, aby se uzdravil." Matýsek (Lukáš Pelánek) A co na to tehdejší batole Matýsek? "Zvali nás postupem času na rauty. Měl jsem mezi slavnými herci trému. Pak jsem zahlédl Pavla a všechno ze mě spadlo," říká Lukáš Pelánek. "Ve skutečnosti byl úplně stejný, jak to předvedl ve filmu. Strašně si zaslouží, aby se z toho dostal." Speciální vzkaz Kamarád (+Julius Satinský) "Ještě dlouho tě u sebe nechci vidět," vzkázal by mu s největší pravděpodobností (na rozdíl od všech žijících kolegů) zesnulý slovenský herec Julius Satinský.
Zdravotní problémy herce začaly letos v září, když byl hospitalizován v příbramské nemocnici s podezřením na zápal plic. Ovšem během měsíce se lékařům nepodařilo najít správnou diagnózu a Nový byl převezen do pražského Motola. Až teprve koncem října se herec dozvídá, že jeho organismus bojuje s virem takzvané západonilské horečky, která napadla jeho centrální nervový systém. Novému začaly krušné chvíle. Tělo ho přestalo poslouchat a bez pomoci není schopen ničeho. "Je ze mě mrzák," mínil o sobě tehdy Pavel Nový. Až teprve v polovině listopadu se začala herci vracet hybnost do rukou a je převezen do rehabilitačního centra v Kladrubech. "Zdravotní stav pana Nového se zlepšuje, ale vyžádá si ještě dlouhodobou péči," prozradila Blesku jedna z ošetřujících lékařek. A jak je na tom herec dnes? Nový v sobě nachází sílu, a když ho reportéři Blesku ve čtvrtek navštívili, bylo vidět, že se mu do života vrátil optimismus. Bezesporu z jeho výrazu ve tváři bylo patrné, že se těší domů a Vánoce prožije v rodinném kruhu. To potvrdil i jeho spolupacient, který na herce pěl jen samou chválu. "S panem Novým je strašná sranda. Je to dobrý člověk, který jen tak nic nevzdává. A určitě tady všem ty těžké chvíle svým humorem zpestřuje," prozradil spolupacient Nového jménem Aleš.