Stali se přes noc slavnými zpěváky, splnili si sen. Počet jejich fanoušků jde ke statisícům. Aneta Langerová nebo Katka Koščová, Vlasta Horváth nebo Peter Cmorik. České a slovenské SuperStar - v čem jsou jiní? Nedělní Blesk zrekapituloval osudy čtyř zpěváků, kterým otevřela bránu do světa showbyznysu nejsledovanější pěvecká soutěž. Jak procházela čtveřice talentovaných mladých zpěváků soutěží a jak se jim změnily životy a partnerské vztahy? Kdo z nich je lepší...


Peter Cmorík (26) 1. Favorit Vítěz druhé slovenské řady SuperStar nebyl žádným překvapením. Z deseti finálových kol suverénně urval vítězství v každém z nich. 2. Co dělá dnes I několik měsíců po soutěži si udržuje pevné místo mezi slovenskými hvězdami. Jeho první album bylo velmi úspěšné, představil se také Česku v pořadu Test národa ČR:SR. 3. Láska Jako obyčejný chlap byl Peter Cmorik oddán náruči své dlouholeté lásky Lucie. Jejich partnerství ale skončilo s příchodem popularity. Práci učitele nahradilo zpívání, Lucii zase jiná žena. 4. Změna vzhledu Práce vizážistů soutěže je zapomenuta. Obarvené vlasy zesvětlaly a odrostly, Petr už je znovu přírodní. Jeho šatník velkou obměnou neprošel, jen občas levnější věci nahradí dražší. 5. Budoucnost Na Petera Cmorika slovenští odborníci sází, fanoušci doufají. Má velkou šanci ve svých rukou, jeho hvězda může zůstat stále jasná.


Vlasta Horváth (28) 1. Favorit Vlasta patřil k favoritům druhého kola české SuperStar. Zatímco u Petera Cmorika vítězství nikoho nepřekvapilo, Vlastovu cestu k triumfu do poslední chvíle ohrožoval vyrovnaný rival Petr Bende. 2. Co dělá dnes První deska byla platinová, i když její výroba trvala jen dva měsíce. Druhé album už je na cestě, v showbyznysu si Vlasta ale příliš nelibuje. Občas se totiž prý najde někdo, kdo mu rád hodí klacek pod nohy. 3. Láska Vlasta Horváth nedovolil, aby sláva rozbila jeho dlouholetý vztah. Svou dívku Markétu si vzal za ženu a jejich dalším společným cílem je dítě. 4. Změna vzhledu Do své image příliš nezasáhl. Zmodernizoval střih, občas se mu ve vlasech objeví náznak divočejší barvy. Potrpí si na značkové oblečení a občas se oblékne do kůže. 5. Budoucnost Jeho jméno sice ještě letos patřilo mezi festivalové šlágry, rozhodující ale bude úspěch druhého alba. Zatím totiž jméno Horváth ze společenských rubrik pomalu mizí.


Katka Koščová (24) 1. Favorit Nenápadná vysokoškolačka z Prešova nepatřila k vysloveným favoritům finálových kol první řady slovenské SuperStar. Byla ukrytá ve stínu suverénních kolegů, nevěřila si. Překvapivě však vypadávali favorité - ona zůstala do vítězného konce. 2. Co dělá dnes První deskou, nazvanou Ještě se neznáme, neoslnila. Nyní se naplno věnuje nahrávání alba číslo dvě. Čerstvě vystudovala filozofii a estetiku na Prešovské univerzitě. V nejhorším případě může jít učit. 3. Láska Na počátku soutěže chodila s vysokoškolákem Gabem z Humenného, později se však zamilovala do finalisty Miro Jaroše. Velká láska okouzlila celé Slovensko. Ti dva spolu byli dokonce až v Izraeli a koupali se v Mrtvém moři. Mrtvá už je i love story - Miro prý Katku jen využíval. 4. Změna vzhledu Dlouhé tuniky, vytahaná trička pochybného původu. To si oblékala na začátku, zřejmě kvůli problémům s váhou. Teď se rozhodla bojovat, navštěvuje posilovnu, chodí na aerobik. Sbohem, neforemná Katko - píše slovenský Nový čas. 5. Budoucnost Do hvězdných výšek ji vystřelila SuperStar a od té doby Katka padá a padá - říkají zlí jazykové. Pokud neokouzlí publikum albem číslo dvě, odebere se prý do zapomnění.


Aneta Langerová (20) 1. Favorit Skromná tichá Popelka postrádala ostré lokty a závratné sebevědomí, ale jakmile zazpívala, bylo jasné, že v koutě nezůstane. 2. Co dělá dnes Samozřejmě chystá nové album. Předchozího jménem Spousta andělů se prodalo přes sto tisíc kusů. Odmaturovat Česká slavice 2005 prozatím nestihla, k novinářům se chová více než zdrženlivě, v televizních estrádách ji neuvidíte. 3. Láska Jen sourozenecká. Bratr Nikola ji hlídá jako ohař, jako osobní strážce. O jednom muži Aneta však vždy hovořila s obdivem - byl jím rocker Michal Hrůza, který pro ni složil hit Voda živá. 4. Změna vzhledu Vytahané svetry a nepadnoucí džíny zřejmě už patří minulosti. Aneta miluje vojenské modely. Zelené módě úplně propadla. Pro Českého slavíka si přišla v maskáčích. 5. Budoucnost Na novém albu spolupracuje s Michalem Hrůzou a Ivanem Hlasem, a tak se máme na co těšit. Držíme jí palce, aby napřesrok odmaturovala. A láska? Tu by musel odsouhlasit brácha...