Fritz Gunter Sachs prožil neskutečně krásný život. Jako vnuk Wilhelma von Opela, zakladatele společnosti Opel, zdědil pohádkové jmění a mohl tak nasávat život plnými doušky. Obdivoval se kráse. Sbíral moderní umění a rychlá auta. Jeho hlavní vášní byly ovšem celý život ženy.

K jeho nejlepším úlovkům patřily modelka Christin Onassis, íránská princezna Soraya a především nejkrásnější žena své doby - francouzská herečka Brigitte Bardot. Tu si dokonce 14. července v roce 1966 vzal v Las Vegas. Dokonce jí daroval jeden z největších diamantů světa. Herečka ho poté ušlechtile prodala na charitu. Vztah jim vydržel jen tři roky.

Blonďatá sexbomba byla jeho již druhou ženou. První manželka a velká láska Anna Marie Faure zahynula tři roky po svatbě, která se konala v roce 1955, při autonehodě. Sachs na manželství ale nezanevřel a oženil se i potřetí. V roce 1969 si vzal švédskou modelku Mirjou Larsson, se kterou zůstal až do své smrti. Na sklonku života se Gunter kromě fotografiím věnoval i astrologii.

Fotogalerie
13 fotografií

Playboy se bál stáří

S manželkou Mirjou Gunter ještě strávil Velikonoce v americkém Palm Springs. O pár týdnů později se zastřelil ve svém domě ve švýcarském Gstaadu. Sebevraždu spáchal čtyři dny po 29. narozeninách syna Halifaxe. Historie se tak opakovala. Gunterův otec se totiž zabil v roce 1958 pět dní po narozeninách syna.

Den před smrtí Gunter obvolával přátele a vedl s nimi dlouhé telefonní hovory, ve kterých si stěžoval na stáří a nemoci. Obával se, že trpí Alzheimerem. V dopise na rozloučenou to pak i napsal. Jeho rodina, manželka a tři synové, je zdrcena. V Paříži se zhroutila i jeho dávná láska Bardot.

Vdova Mirja už médiím napsala oficiální prohlášení: „Po skvělém životě bohatém na zážitky nás můj muž, náš otec a dědeček, Gunter Sachs, opustil. Byl jedinečná osobnost, vždy přímočarý a se srdcem pro rodinu a přátele. Moudrost, tvůrčí duch, odvaha a velkorysost doprovázely celý jeho mimořádný život. Chybíš nám!“ V pátek by se měl ve Gstaadu konat malý rodinný pohřeb.