Lisa Niemi (54) na svého manžela a životní lásku stále vzpomíná. A ačkoli jí Swayze, jehož milovala 34 let, bude navždy scházet, oprostila se prý od nejhoršího smutku. „Od začátku věděl, že umře,“ svěřila se nyní Niemi ve svém posledním rozhovoru.

„Jsem mrtvý muž,“ prohlásil prý charismatický Swayze v lednu 2008. Tehdy mu lékaři poprvé oznámili zdrcující pravdu: Máte rakovinu! V americkém pořadu The Early Show kromě vzpomínek na společný život, jehož pohádkový nádech kalily hercovy problémy s alkoholem, Niemi rovněž prozradila, že se pustila do osvěty a o rakovině slinivky začala mluvit na veřejnosti.

„Myslím, že by na mě byl Patrick určitě nesmírně pyšný. Povzbuzoval by mě, abych jim to pěkně ukázala!“ leskly se Lisiny oči při vzpomínce na milovaného manžela.

Patrick si tolik přál dítě

I když svíravé vzpomínky na poslední rok, který společně prožili na rodinném ranči Bizzaro u kalifornského Los Angeles, už víceméně opadly, vdovu po Swayzem dodnes hluboce trápí, že se jim nepodařilo zplodit potomka. Šarmantní herec po tom nesmírně toužil, Lisu dvakrát přivedl do jiného stavu, ale ona vždy potratila. Nyní Niemi zvažuje adopci. „Chtěla bych dítě, které by se jmenovalo Swayze, Patrick by si to tak přál,“ zdůvodnila své plány.

Patrickova hvězda vyletěla strmě vzhůru poté, co ztvárnil roli tanečního instruktora Johnnyho Castla v romantickém snímku Hříšný tanec. Jeho poslední role pak byla v dvanáctidílném seriálu The Beast, který navzdory těžké nemoci dokončil.