O své dvě děti, syna Hoppera Jacka (16) a dceru Dylan (19), se budou střídavě starat. Jak se rozvádějící se herecký pár vyrovná finančně, zatím není známo, uvedl server Daily Mail.

Jako na houpačce

V roce 2007 zažádal o rozvod nositel Oscara za film Milk Penn. A hvězda filmu Forrest Gump Robin zažádala o rozvod loni v listopadu. To už bylo potřetí, co se chtěl pár nechat rozvést nebo separovat. To si to ale herečka jako předtím její muž ještě rozmyslela a vrátila se k němu.

Letos v červenci se Penn v interview pro Vanity Fair vyjádřil dost jasně: "Robin je pro mě nyní duch. Strávili jsme spolu takových let a teď je prostě pryč."

Sean Penn byl ženatý už podruhé. V roce 1985 si po krátké známosti vzal zpěvačku Madonnu. Jejich bouřlivé manželství skončilo po čtyřech letech. Madonna se nechala slyšet, že krach jejich manželství způsobila Pennova láska k alkoholu, nesnesitelná náladovost a jeho závislost na pornu. Jeho prchlivost neustála několik konfliktů, takže občas někomu natáhl. V roce 1987 byl za napadení fotografa odsouzen k 60 dnům vězení, z nichž si odseděl 33. Odsouzen byl také za domácí násilí. Z toho ovšem vyvázl pouze s pokutou a podmínkou.