Pořad Sexy život byl spojen s Asterovou celých devět let. Radila lidem v lechtivé dopolední show na rádiu Frekvence 1. Témata kolem sexu a vztahů byly na denním pořádku.

To už je ale pro moderátorku Jitku Asterovou minulostí. Prý ji vyhodili z rádia kvůli tomu, že se nechtěla přizpůsobit novému formátu moderování. To Asterovou tak rozčílilo, že teď kope kolem sebe. Že by to bylo kvůli ní a jejímu neúspěchu, si tedy rozhodně nepřipouští. "Ten pořad jsem uváděla devět let, skoro každý den, neměla jsem žádné volno a čísla mi rozhodně neklesala," řekla Blesk.cz Asterová s tím, že výpověď dostala během dvou minut.

Chtěla jsem být dál královna

Asterová totiž nesouhlasila s novým konceptem pořadu Sexy život, který měl být nově ve stylu Sexu ve městě. Mělo to být tlachání několika kamarádek o sexu a ženských problémech. Sekundovat jí při tom měla zpěvačka Iveta Bartošová a modelka Hana Mašlíková. Proti takovému kroku se ale Asterová rázně ohradila.

"Chtěla jsem být dál královna, nebudu nikomu pomáhat, nějaké mediální hvězdě. Co to je Bartošová? Labilní zpěvačka, která všude chodí pozdě a neumí mluvit. Ta že by měla moderovat? Ať si žije svůj život," řekla rozhořčeně Blesk.cz moderátorka Asterová na adresu známé zpěvačky.

Moderátorka přiznala, že by možná do formátu moderování ve více lidech přistoupila, ale musel by po jejím boku být muž, nebo někdo schopný. "Kdyby to byl muž nebo třeba Halina Pawlovská, šla bych do toho, ale takhle ne," uzavřela Asterová.

Asterovou nahradí Pogodová z VKV a manželka Genzera

Na post moderátorky Jitky Asterové tak nastoupí herečka Sandra Pogodová, známá především ze seriálu Velmi křehké vztahy, a zpěvačka Linda Finková, manželka Richarda Genzera.

„Připravujeme inovaci Sexy života inspirovanou televizní sérií Sex ve městě – tedy několik různých ženských typů dohromady. A v průběhu zkoušek jsme zjistili, že nový projekt se musí obejít bez Jitky Asterové. Rádio je ale týmová práce a novou show začneme vysílat v průběhu ledna. Bude to vlastně živý přenos z redakce lifestylového magazínu, který bude v průběhu vysílání také reálně vznikat. A jeho obsah budou spoluvytvářet i posluchači pod vedením tří redaktorek/moderátorek. Zkuste si představit tři ženské, jak spolu kecají o partnerech, dětech a práci. Výsledek předčil naše očekávání!“ řekl v oficiálním vyjádření programový ředitel Frekvence 1 Miroslav Škoda.

Fotogalerie
5 fotografií