Projekt podepsali oscarový scenárista Brian Helgeland a britský režisér Ridley Scott.

"Je to tak. Právě jsem to zjistila. Je to nejúžasnější zpráva na světě," řekla Millerová zpravodaji BBC. "Je to legrační. Hrozí tady stávka herců, proto není stoprocentně jisté, že se to uskuteční, ale vypadá to téměř jistě," dodala šestadvacetiletá herečka.

Millerová, která nyní propaguje svůj nový film The Edge of Love, řekla, že nemohla mít lepší roli. A pracovat s Crowem a Scottem považuje za velkou příležitost.

Film bude jinou podobou klasického příběhu o zchudlém šlechtici, který bohatým bral a chudým dával a musel neustále bojovat s šerifem z Nottighamu. Režisér chce tentokrát udělat ze šerifa z Nottinghamu čestného muže, který musí sloužit zkorumpovanému králi, a Robin Hood už nebude takový hrdina.

Russell Crowe a Ridley Scott už spolupracovali na snímku Gladiátor z roku 2000. Crowe získal za roli generála Maxima v tomto velkofilmu Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Helgeland si v roce 1997 odnesl sošku Oscara za scénář k filmu L.A. Přísně tajné, který napsal spolu s Curtisem Hansonem.

Takhle řádil jako Robin Hood v roce 1991 Kevin Costner:

Bryan Adams nazpíval k filmu Robin Hood: Prince of Thieves slavnou píseň: