Řekla, že vyhledala pomoc kvůli depresím, nikoli kvůli drogám nebo alkoholu.

"Trápila jsem se, ale měla jsem příležitost jít někam, kde bych se mohla sobě věnovat," řekla šestadvacetiletá herečka internetovému serveru E! Online. "Jsem šťastná, že jsem měla sílu to udělat. Moji přátelé a rodina to také Dunstová byla ve stejném zařízení, jako herečka Lindsay Lohanová, která se zde snažila zbavit závislosti na drogách a alkoholu.

Fotogalerie
1 fotografie

"Pije a tráví noci divokým způsobem, ale nikdy to nebyl důvod jejích problémů," řekl časopisu People jeden zdroj z jejího okolí. "Neměla pod kontrolou svoje deprese."

Když Dunstová v únoru přišla do odvykacího střediska, jiný její přítel časopisu People prozradil, že herečka se cítila určitou dobu na dně. "Poslední dobou hodně plakala. Každý jednoho dne narazí na dno, kde se cítí tak vyděšený, že si myslí, že by mu mohla pomoci jedna velká párty," řekl a dodal, že je moc dobře, že se rozhodla vyhledat pomoc."

K tomu, proč se nyní rozhodla promluvit o svých problémech, Dunstová E! Online řekla: "Teď se cítím silnější a jsem připravena něco říci...Deprese mají různou podobu a neměly by se o nich šířit pomluvy."

Kirsten Dunstová se v poslední době proslavila především rolí Mary Jane Watsonové ve třech filmech o Spider-Manovi, v minulosti však dokázala vybojovat nominaci na Zlatý glóbus v kategorii herečky ve vedlejší roli. Bylo to za ztvárnění Claudie ve snímku Interview s upírem z roku 1994. Zazářila rovněž v titulní roli snímku Marie Antoinetta z roku 2006.