Joni Sledge spolu se svými sestrami Debbie, Kim a Kathy založila v roce 1971 skupinu Sister Sledge. Roky se jim příliš nedařilo, až koncem 70. let prorazily díky veleúspěšnému hitu We Are Family, který se tehdy stal disco hymnou a hraje se dodnes.

"Byly jsme tou dobou v hudebním průmyslu osm let a už jsme byly frustrované. Říkaly jsme si: 'No možná jsme měly jít na školu a stát se právničkami, nebo něčím, protože tohle bylo opravdu těžké'," přiznala před rokem v rozhovoru s deníkem Guardian Joni.

Sestry spolu následně natočily i další hity, jako třeba: He’s The Greatest Dancer, Lost in Music a Thinking of You. I když další průlomová píseň už nepřišla, sestry spolu nadále vystupovaly. V roce 2015 ještě zpívaly papežovi Františkovi na festivalu ve Filadelfii.

V pátek ale přišla smutná zpráva, Joni byla nalezena mrtvá ve svém domě ve Phoenixu v Arizoně. Příčina smrti zůstává zatím záhadou. "Včera na naši rodinu padl smutek. Uvítáme vaše modlitby, zatímco oplakáváme ztrátu naší sestry, matky, tety, neteře a sestřenice," stojí v rodinném prohlášení.

Fotogalerie
19 fotografií