Bezpečnostní kontroly jsou jistě důležité, někdy se ale ochranka pořádně utne. Například v případě Khalily Camacho-Ali (66), první manželky světoznámého boxera Muhammada Aliho, a jejich společného syna, Muhammada Aliho Juniora (44). Když matka se synem vystoupili na letišti v americkém Hollywoodu, čekalo je nepříjemné překvapení.

Při procházení kontrolou si je ochranka kvůli jejich jménům odtáhla stranou a zdlouhavě je vyslýchala. Khalilah u sebe naštěstí měla fotografii, kde je se svým světoznámým manželem, takže jí strážci bezpečnosti nakonec uvěřili. Její syn ale takové štěstí neměl. Do toho prý hučeli celé dvě hodiny a zasypávali ho dotazy jako „Odkud máš své jméno?“ nebo „Jsi muslim?“.

Dvojice se přitom ještě ke všemu vracela z akce v Montego Bay na Jamajce ku příležitosti Měsíce černé historie, kde se účastnili slavnostních projevů a jedním z velkých témat byla také rasová diskriminace.

Celou záležitost potvrdil pro list USA Today rodinný přítel, právník Chris Mancini. Ironií je, že se Khalilah narodila se jménem Belinda Boyd a její někdejší manžel jako Cassius Marcellus Aladdin Mulligan Montmoreney O'Toole Clay. S takovými jmény by je kontrola asi nezastavila...

Fotogalerie
8 fotografií