Nemocniční zdroje uvedly pro NBC News, že West byl hospitalizován v jeho vlastním zájmu kvůli »obavám o jeho zdraví a bezpečnost«. Zpěvákův manažer už zrušil zbývajících 21 koncertů Westovy Saint Pablo Tour. Předtím Kanye ani jeden nedokončil, když místo zpívání jen hloupě žvanil a fanoušci ho vypískali. Odborníci spočítali, že zrušením 21 koncertů přijde West asi o čtvrt miliardy korun.    

West navíc podle zámořských médií prochází těžkou manželskou krizí – ostré hádky s Kim jsou prý na denním pořádku. „Má už prý po krk jeho narcistického chování. Kanye se úplně vymkl kontrole, uráží lidi na potkání,“ stěžuje si televizní celebrita. Nejvíce jí vadí, že Kanye v poslední době veřejně urážel všechny kolem sebe, včetně zpěvačky Beyoncé (35) a jejího manžela Jaye-Z (46).

Převážně za jejich otevřenou podporu demokratické kandidátky na amerického prezidenta Hillary Clintonové (69). Kim na manžela také naléhala, ať se vykašle na koncertování a zůstane s ní, než se posbírá z šoku, který utrpěla při loupežném přepadení v Paříži.

On jí ale přílišnou oporu neposkytl, kromě zpívání mu také zabraly spoustu času návrhy kolekce pro jeho vlastní módní značku. Přesto po jeho kolapsu Kim zrušila veškeré pracovní závazky v New Yorku a odletěla za ním do Los Angeles, aby mohla být trpícímu manželovi nablízku.