Lubo Herko, který pravidelně vařil v pořadu Teleráno, si svým hloupým vtípkem pořádně zavařil. Kuchtík koncem ledna šokoval diváky, když si v přímém přenosu kreditní kartou rovnal »lajnu« bílého prášku a vedle položil srolovanou bankovku. Televizní aférka se na sociálních sítích chytila natolik, že se dostala i za hranice.

Kvůli hloupému vtipu má problém nejen televize Markíza, ale i samotný kuchař, který si hned sypal popel na hlavu. „Omlouvám se, jestli to někdo špatně pochopil,“ uvedl v ranní show Europy 2. „Měl jsem tam práškový cukr, který jsme dávali do termomixéru, a troška se rozsypala, samozřejmě. Ten nápad byl blbý... Opravdu mě to nesmírně mrzí,“ dodal kuchař.

Na policisty ale jeho omluvy nefungovaly a kuchtíka začali stíhat pro podezření ze šíření toxikomanie. To se ale nakonec neprokázalo a Herko skončí jen s peněžní pokutou. „Čin byl klasifikován jako přestupek a věc byla ve smyslu ustanovení trestního řádu postoupena Okresnímu úřadu v Bratislavě,“ sdělil serveru Čas.sk Petar Lazarov z Kanceláře ministra vnitra.

Fotogalerie
4 fotografie