Obě sestry se narodily v americkém státě Georgia do rodiny doktorů a posléze vyrůstaly v sousedním Tennessee. V roce 2008 starší Elle poprvé napadlo nahrát video na youtube.com o tom, jak se líčí. A to se okamžitě stalo hitem. V současnosti je sleduje několik set tisíc dívek po celém světě a není výjimkou, že jejich videa mají přes milion shlédnutí, ta nejúspěšnější dokonce klidně přes 4 miliony. Jen pro představu, Ordinaci v růžové zahradě sleduje v průměru 1,5 milionu lidí.

Publikování videí na internetu jim ale nepřineslo jen oblečení a šminky zadarmo, ale i nepříjemnosti, jaké zažívají skutečné celebrity. Mladší Blair musela kvůli narůstající popularitě opustit střední školu, kterou navštěvovala. Kvůli závisti svých vrstevnic se stala obětí šikany.

Když už sestrám začalo být okresní městečko Kingsport v Tennessee malé, přestěhovaly se společně do hlavního města zábavního průmyslu – do Los Angeles, kde si nyní plní svůj americký sen. V současnosti jsou sestry např. pravidelnými hosty americké populární show Good morning America, obdoby české Snídaně s Novou, a objevují se na obálkách magazínů jako Seventeen nebo Teen Vogue.

Hlavním zdrojem příjmů jsou pro ně peníze plynoucí z reklamy umístěné před každým jejich videem. Díky té si podle BBC mohou vydělat až 700 000 korun měsíčně. Dále mají uzavřenou smlouvu přímo s youtube, ze které jim podle počtu shlédnutí plyne okolo 1 milionu měsíčně. Dále si za každou recenzi či zmínění produktu ve videu mohou říct až o 140 000 Kč.

Mají už ale i vlastní značku kosmetiky Skylark, internetový obchod s dárkovými předměty Glitzyglam, vlastní řadu parfémů a v neposlední řadě vydaly knížku Beneath the Glitter, ke které po velkém úspěchu dopsaly pokračování – Where Beauty Lies.

Blair se navíc ve svých 17 stala nejmladší vizážistkou na světě, když dostala možnost líčit modelky na newyorském Fashionweeku, jedné z nejvýznamnějších událostí z oblasti módy.

Oběti módy a kosmetického průmyslu?

Sestry samozřejmě neustále čelí kritice směřované především na jejich nezměrné utrácení peněz za nekonečné množství kosmetiky, oblečení, bot a doplňků. Podle některých psychologů dokonce trpí závislostí na nakupování. Faktem ovšem zůstává, že co se objeví v jejich videích, je okamžitě vyprodané. Na jejich obranu taky nutno podotknout, že velké množství produktů nyní sestry dostávají od firem zadarmo, výměnou za perfektně cílenou reklamu.

Jelikož jsou Blair a Elle v Americe propírané jako každé jiné celebrity, často se řeší jejich plastiky (Blair například potvrdila, že v 17 letech podstoupila plastiku nosu.) a jejich vztahy (Blair několik měsíců chodila s další internetovou hvězdou Sawyerem Hartmanem).

Třikrát také byly nominovány na ceny Teen Choice Award v kategorii „Web Star“.