Dělal instruktora Connerymu

Když slavný skotský herec točil bondovku Nikdy neříkej nikdy (1983), dostal osobního instruktora – a tím byl právě třicetiletý Seagal. Ten však prý během výuky bojových umění zlomil Connerymu zápěstí.

Je otcem sedmi dětí

Se svou první ženou Miyako má syna Kentara a dceru Ayako. Se svou další ženou, herečkou Kelly LeBrock, má dcery Annalihzu a Arissu a syna Dominica. Během tohoto manželství udržoval poměr s chůvou svých dětí. S ní má dceru Savannah. Nyní má za manželku mongolskou tanečnici Elle, se kterou má syna Kuzanga. Dále byl poručníkem dcery desátého tibetského pančhenlamy (po dalajlamovi druhý nejvýše postavený lama), která v USA deset let studovala.

V minulém životě byl mnich

„Můj starý buddhistický učitel určil osobu, kterou jsem byl v minulém životě. Tou osobou je mnich ze 17. století jménem Chungdrag Dorje,“ prohlásil Steven. To vysvětluje, proč tolik inklinuje k východním filozofiím.

Hrál v padesáti filmech

Většina byla ze škatulky akčních filmů. K akčním rolím se dostal, jak jinak, přes bojové umění. Kdo by neznal filmy jako Nico, Muž s cejchem smrti, Aljaška v plamenech, Přepadení v Pacifiku a mnoho dalších. Vedle filmů vystupoval i v několika dokumentárních snímcích, televizních pořadech i seriálech.

Učil bojová umění v Japonsku

V sedmnácti odjel do Japonska, aby se zde mohl učit aikido od největších mistrů. Pak si tam jako první Američan otevřel školu bojových umění, která se i přes jeho původ těšila uznání. Také jeho první žena Miyako byla Japonka.

Hudbu dělá déle než film

První kytaru dostal ve dvanácti letech a už ji nedal z ruky. Začal s ní tedy o dost dřív než s filmováním. K tomu, aby začal hrát na veřejnosti, ho přivedla, jak už to tak bývá, jeho matka. Respekt má i u svých bluesových kolegů v čele s BB Kingem.

Bude hvězdou Rock for People

Se svou bluesovou kapelou vydal už dvě desky, na první z roku 2005 měl dokonce duet se Steviem Wonderem. Svoje písničky představí Seagal osobně už 3. července návštěvníkům rockové parády v Hradci Králové.