Kajínek

Jiří Kajínek právě vydává své paměti – a vy máte příležitost porovnat je s filmem, který o neznámějším českém vězni natočil režisér Petr Jákl mladší. Kriminální thriller nabízí příběh hollywoodského ražení, ve kterém nechybí smělý útěk z Mírova, korupce ve státní správě ani sličná obhájkyně (Tatiana Vilhelmová). Hlavní role se ujal Konstantin Lavroněnko.

STAHUJTE ZDE>>>

Pasti, pasti, pastičky

V inspiraci skutečným případem natočila nedávno zesnulá režisérka Věra Chytilová tragikomedii o veterinářce, která vykastrovala dvojici násilníků. Věděla totiž, že se nedovolá oficiální spravedlnosti, a tak vzala pomstu za své brutální znásilnění do vlastních rukou.  Hlavních rolí v kastrační komedii se ujali Zuzana Stivínová, Miroslav Donutil a Tomáš Hanák.

STAHUJTE ZDE>>>

Tobruk

Na podzim roku 1941 naši vojáci po boku Angličanů, Australanů, Poláků a Jihoafričanů statečně bránili před fašisty strategický přístav na severu Libye – Tobruk.  V pouštním pekle sváděli souboj o život i o čest. Všem československým veteránům - a hlavně příslušníkům 11.  pěšího praporu Východního – svůj působivý válečný snímek věnoval režisér Václav Marhoul.

STAHUJTE ZDE>>>

Zemský ráj to napohled

Scenáristka Tereza Boučková napsala na základě vlastních vzpomínek komedii o dospívání v nelehkých 70. letech. Začátky normalizace jsou pro mladičkou hrdinku vyprávění spojeny s milostnými výboji její matky (Vilma Cibulková), která se pohybuje mezi disidenty. Postavu inspirovanou Václavem Havlem v ironicky pojatém vyprávění ztvárnil Ondřej Vetchý.

STAHUJTE ZDE>>>

Choking Hazard

Tenhle příběh se vlastně nikdy nestal – ale co není, může být. Taková místa, jako zapadlý lesní motel Halali, totiž existují ve vašich nejlepších nočních můrách. Právě sem pozve doktor Reiniš (Jaroslav Dušek) frekventanty svého víkendového kurzu. Z hlubokých lesů se však vynoří zombie myslivci - a místo přemítání o smyslu života je nutné život zachránit. Komediální horor natočil Marek Dobeš.

STAHUJTE ZDE>>>