Horečka sobotní noci - 1977

Díky Travoltově už tehdejší popularitě muselo být natáčení filmu několikrát přerušeno, protože herce pronásledoval dav fanynek. Nicméně role Tonnyho Manera, obyčejného mladíka, který se každou sobotu promění v krále diskoték, z něj udělala mezinárodní hvězdu.

Pomáda - 1978

Travolta musel před natáčením shodit devět kilogramů, aby byl pro roli fešáka Dannyho Zuka štíhlý jako proutek. Jeho parťák Jeff Conoway musel pro změnu chodit mírně nahrbený, aby Travolta vypadal vyšší než on. Během natáčení se spotřebovalo 100 000 žvýkaček.

Kdopak to mluví - 1989

Díky trilogii rodinných komedií Kdopak to mluví získával zpět ztracenou popularitu. V roli taxikáře Jamese se seznámí s Mollie, 33letou svobodnou účetní, kterou pozná na cestě do porodnice. Jen za 12 měsíců od uvedení měl film tržby 150 milionů dolarů. Mimino namluvil Bruce Willis (Václav Postránecký).

Sezóna zabíjení - 2013

Film, který je k vidění na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech. Travolta hraje srbského vojenského veterána z Bosny, který dostal za úkol ulovit někdejšího protivníka, amerického vojenského veterána (Robert de Niro). Jejich vztah se změní ve hru na kočku a na myš. Kdo bude kočka a kdo skončí jako myš?

Fotogalerie
10 fotografií