Stále usměvavý a stále dobře naladěný! Tak dorazil hollywoodský fešák John Travolta (59) na tiskovou konferenci v Karlových Varech. Na hlavě měl po celou dobu kšiltovku. Ochotně odpovídal na dotazy novinářů, kteří mu pokládali jeden dotaz za druhým. Herec se přitom nebál promluvit o svém zesnulém synovi.

Z tanečních rolí jsem se snadno vymanil

Díky hudebním filmům jste byl zaškatulkován. Bylo pro vás těžké se  z ní vymanit? „Pro mě to bylo jednoduché, učinit tento přechod. Pocházím z rodiny herců. Nedělal jsem si s tím starosti, v New Yorku každý hraje, zpívá i tančí. Vymanit se nebyl problém,“ odpověděl Travolta.

Na spolupráci s De Nirem jsem čekal 37 let

Ve filmu Sezóna zabíjení jste hrál poprvé s Robertem De Nirem, jaká to byla zkušenost? „S Robertem se znám již dlouho. Vždy se dokázal ponořit do role. V Zuřícím býkovi skutečně boxoval, v New York, New York opravdu hrál na saxofon. Byl pro mě inspirací, když jsem 7 měsíců trénoval tanec pro Horečku sobotní noci. 37 let jsem čekal, než s ním budu moci pracovat,“ prozradil herec.

Video
Video se připravuje ...

Karlovy Vary: Jaký film by chtěl John Travolta natočit ? Markéta Reinischová, Petr Soukup

Gandolfini ho utěšoval po smrti syna

Jaký je váš vztah k tanci nyní, pořád rád tančíte? „Jasně, mám rád tanec. Je to součást mé duše, i moje děti jsou v tancování dobré,“ řekl herec. Jaký byl váš vztah k Jamesi Gandolfinimu? „Můj otec prodával pneumatiky jeho otci. Jednou u nás viděl moji fotku. To ho inspirovalo k tomu, aby se stal hercem. Když mi zemřel syn, Gandolfini neodjel z města, dokud jsem se necítil dobře. Když se rozváděl, řekl jsem mu, že ho mám rád, tak se rozplakal,“ svěřil se Travolta.

Pocházím z pracující třídy

Když se ohlédnete zpět, je tu celá řada negativních momentů. Vy jste ale optimista. Řeknete nám ty nejhezčí a nejhorší momenty své kariéry? „Pocházím z rodiny pracující třídy rodiny, jsem velmi šťastný, že se můžu věnovat hraní a vydělávat tím. Prožil jsem hodně ztrát a zklamání, ty jsou součástí mého života,“ uzavřel herec.

Fotogalerie
12 fotografií