Americká skupina na letošním udílení cen Grammy získala sedm gramofonků za své poslední album Wastling Light, které představí i dnes večer v Praze.

A členové této kapely už jsou v Praze. Lídr kapely Dave Grohl a bubeník Taylor Hawkins byli přistiženi s rodinami na procházce v centru Prahy. Je vidět, že tento koncert pobrali i jako dovolenou a velký relax.

Dave Grohl se se vší láskou věnoval svým dětem, zatímco bubeník Hawkins se na krok nehnul od rodiny a pomáhal své manželce, kde se jen dalo.  

Grohlova rodina

Manželkou frontmana této slavné kapely je Jordyn Blum Grohl (36) se narodila v Los Angeles, kde pracovala jako dokumentaristka pro kapelu Foo Fighters. Jordyn také v minulosti pracovala jako produkční v hudební televizi MTV. Jordyn a Dave se vzali v roce 2003. S Jordyn má Dave dvě dcery Violet Maye (6) a Harper Willow (3)

Společně s kapelou přiletěli do Prahy i klávesista ze skupiny The Wallflowers a přivezl si sebou i svoji novou přítelkyni, známou americkou herečku Daryl Hannah, která je známá rolí v americkém filmu Kill Bill. Dvojice si společně užívá koncertní šňůru americké rockové skupiny.

Ocenění fanoušků i kritiků

Nejen mimořádné ocenění rockové skupiny dává důvod k návštěvě všem fanouškům. Rocková skupina určitě předvede skvělou show doplněnou svými hity jako Times Like These, Learn To Fly, Pretender nebo Bridge Burning.

Hudební kritici označili aktuální album za nejsilnější a nejucelenější nahrávku, kterou kdy Foo Fighters vydali.

Foo Fighters v roce 1995 založili Dave Grohl, Nate Mendel, William Goldsmith a Pat Smear po smrti lídra Nirvany Kurta Cobaina. Tři z jejich šesti studiových alb dostaly cenu Grammy v kategorii nejlepší rockové album. Jejich nejúspěšnější nahrávka The Colour And The Shape vyšla v roce 1997.

 

Fotogalerie
8 fotografií