1. První pusa

"Byla od Martina, chlapce z našeho sídliště v Doubravce, kde jsem vyrůstala. Bydlel ve vedlejším paneláku, kde žila i moje nejlepší kamarádka Katka. Bylo mi třináct a byla to na rozdíl od těch předtím opravdová pusa. Kvůli tomuhle klukovi jsem dokonce začala hrát tenis. Dodnes si vzpomínám na jeho opálenou pleť a dokonalý úsměv. Frajer."

2. První deska

"U nás doma bylo vždy hodně dobré muziky. Desky kupovala hlavně sestra Janka. Vzpomínám si, jak nám táta přivezl Boney M. To byl tehdy absolutní vrchol štěstí. Žádné čokolády nebo plyšoví medvědi, nejlepším darem byla hudba. První deska, kterou jsem si koupila sama, byla od německé zpěvačky Neny. Tenkrát jsme poprvé byli na výletě u strejdy Lea v Západním Německu. Ležela jsem nemocná v posteli a máma mi ji musela pouštět pořád dokola. Nena byla moje hvězda."

3. První velká láska

"Sagvan Tofi. Byl to první chlapec, který mi totálně zamotal hlavu. Balil mě tak dlouho, vytrvale a originálně, že se mu nedalo odolat. Úplně vidím, jak zaparkoval se svým starým autem před bránou pražské konzervatoře a sedl si s kyticí růží na jeho kapotu. Vůbec mu nevadilo, že ze školy postupně vycházeli všichni spolužáci a profesoři. Vím, že jsem se za tu scénku styděla, ale zároveň mi to přišlo takové hrdinské. Vztah s ním byl divoký. Pravá láska se vším všudy - jako vystřižená z románu."

4. První plat

"Bylo mi asi pět nebo šest let a máma mě vzala na nějaký konkurz do dětského filmu. Byli mnou očarovaní, ale hledali tmavovlásku, ne zlatovlásku. Nakonec mě nechali proběhnout hromadným záběrem. Dostala jsem honorář dvě stě korun, za něž mi máma koupila obrovského plyšového medvěda."

Fotogalerie
24 fotografií