Žalobce David Walgren hned v úvodu svého více než hodinového proslovu přišel s velmi emotivním srovnáním. Ukázal fotografii Michaela Jacksona v plné síle na pódiu označenou přelepkou 24.7.2009 a vedle ní promítl fotografii datovanou o den později, na níž už je Král popu mrtvý.

Dále obžaloba zveřejnila nahrávku, kterou si sám Murray uložil do svého telefonu. Král popu na ní mluví velmi nesrozumitelně, opakuje celé věty a je zjevně pod vlivem neznámých látek. Podle obžaloby to dokazuje, že Murray věděl o Jacksonově špatném psychickém i fyzickém stavu a přesto mu lék nadále podával ve velkém množství. "Michael Jackson doslova vložil svůj život do rukou Conrada Murrayho. Tato nemístná důvěra jej stála život," řekl žalobce David Walgren ve více než hodinového proslovu.

Murrayho odpůrci a rodina jsou přesvědčeni, že se lékař bál, že by mohl přijít o svůj vysoký plat, pozici v týmu a bezplatné bydlení, a proto Jacksonovi neodporoval a dál mu předepisoval vysoké dávky léku.

Obžaloba navíc Murrayho viní z toho, že záchranku nezavolal včas. Žalobce tvrdí, že podle záznamů nejprve 11 minut telefonoval s servírkou, kterou krátce před tím potkal a až po té, co zjistil, že jeho pacient nedýchá, zavolal záchranku.

Murray se hájí tím, že velkou dávku sedativa Propofol si vzal zpěvák bez jeho vědomí a lékař tak jeho smrti zabránit nemohl. Soudní pitva totiž prokázala akutní otravu sedativy na spaní. Jackson sám přiznával, že bez Propofolu už si svůj život nedokáže představit, trpěl totiž silnou nespavostí. "Jeho smrt byla tak rychlá, že ani nestihl zavřít oči," bránil doktorův postup a fotografii mrtvého Jacksona s otevřenýma očima obhájce Chernoff.

Venku před soudní síní se sešli Jacksonovi fanoušci, kteří se pomocí transparentů s nápisem "Doktor smrt" dožadovali lékařova odsouzení. Rodina, včetně zpěvákovy sestry Janet Jackson, usedla do lavic v soudní síni, aby proces s lékařem sledovala.

Murray byl krátce po Jacksonově smrti sice zatčen, ale soudce ho nakonec propustil na kauci. Lékařskou licenci mu nesebral, jen mu zakázal předepisovat sedativa. Murray také musel odevzdat svůj pas. Proces potrvá nejméně do konce října.

Fotogalerie
8 fotografií