Přívalové deště způsobily, že voda několik dnů stékala z hory dolů a rozmáčela místo, kde mají světové hvězdy zázemí a pódium.

„Bahno utopilo i tu nejtěžší techniku. Bagry museli vytahovat vyprošťovákem a jeřáb, který stavěl z panelů tribunu, také zapadl. Modlíme se, aby nepršelo. Nepomáhají ani odvodňovací kanály,“ dozvěděl se Blesk od pořadatelů. Organizátoři teď s hrůzou sledují oblohu i předpověď počasí.

Jak totiž Blesk zjistil, festival se rozhodl uspořádat soukromý podnikatel, který do celé akce vrazil už 30 milionů korun. Ozzy pod Řípem měl být jasnou zárukou vyprodané louky. To byl ale omyl. Prudké deště lidem vzaly chuť vytáhnout z peněženky víc než 2000 korun. Nepomohlo ani rychlé zlevnění vstupenek na 999 korun. Ke včerejšímu dni se prodalo z plánovaných 30 000 jen 7000 lístků.

Diváci budou v suchu. Co Ozzy?

„Tohle už se neprodá,“ pokračoval organizátor s tím, že lidé na kopci budou na trávě v suchu, na rozdíl od Ozzyho a ostatních kapel. Hora Říp je vzhledem k počasí jednoduše prodělečná volba. Organizátor, který muzikantům zaplatil nejdražší hotel v Praze Mandarin, let soukromými speciály, přistávací plochu pro Ozzyho ve Vodochodech a nejdražší bezpečnostní agenturu V. I. P. Service, s největší pravděpodobností prodělá. „Já to nechápu. Když začne lejt, vidím to bledě,“ uzavřel dost otráveně člen organizačního týmu.