Supermodelka způsobila náhodným kolemjdoucím nemalý šok, když světu omylem odhalila velké plešaté místo na hlavě. Stalo se tak během módního focení pro návrháře Dennise Bassa v New Yorku.

Vítr jí na chvíli nadzdvihl její dlouhou, přepychovou paruku a kolemjdoucí se nestačili divit. Pod parukou byla zřetelná místa bez vlasů! Doba připínání příčesků kvůli práci minula, Naomi si už s pár zbytky svých vlasů nemůže dál zahrávat.

Hvězda přehlídkových mol ukázala drobné znaky ubývající kštice už předtím, ale pravda zůstávala veřejnosti neznámá, protože jí vlasy vždy stylisti upravili tak, aby nic nebylo poznat. I kadeřník na místě focení byl celou dobu připravený k ošetření modelčiny hřívy.

Je jí to jedno

Naomi byla spatřena při focení u benzinové pumpy v okrsku Meatpacking v New Yorku. Supermodelka nevypadala, že by se nějak obzvlášť starala o svou postupující nemoc (trakční alopecie), a klidně pózovala fotografovi u stojanů s benzinem oblečená do pravých kožešin. V devadesátých letech hrdě prohlašovala, že by šla radši po ulici nahá, než aby si na sebe oblékla pravou kožešinu, ale v pozdějších letech očividně změnila názor.

Není v tom sama

Britney Spears (29), Paris Hilton (29), Victoria Beckham (36) a Alexandra Burke (22). I tyhle hvězdy červených koberců trpí symptomy postupné plešatosti. V jejich případě jsou to však zatím jen slabé příznaky.

Co je to trakční alopecie?

Ztrátě vlasů, která postihla Naomi, způsobená častým upravováním vlasů odborníci říkají trakční alopecie. Během trvající alopecie může dojít k permanentní ztrátě vlasů v postižených oblastech hlavy, ale pokud je tato nemoc lékaři podchycena včas, ztráty jsou vratné.

Fotogalerie
2 fotografie

(zdroj: Dailymail.co.uk)