Sice se to dalo čekat, ale i tak z toho mrazí. Vdovec mění názory jako aprílové počasí. To, že se bude mstít Ivetinu synovi Arturovi, však čekal jen málokdo. „Josef Rychtář se ve svém okolí netají tím, že se rozhodl nevzdat svého podílu z dědictví,“ prozradil náš zdroj, jenž má k Rychtářově partičce blízko, jen si nepřeje být jmenován.

Sliby chyby

Přitom hned po zpěvaččině tragickém skonu vytruboval do světa, jak vše nechá Arturovi a odejde jen s tím, s čím do uhříněveské vily přišel. „Odnesu si jen svoje oblečení, tiskárnu a svoje osobní věci,“ tvrdil vdovec s pláčem na improvizované »tiskovce« před zpěvaččiným domem, jen aby rozptýlil podezření, že zpěvačku za 7 měsíců manželství dohnal k sebevraždě, aby mu do klína spadla část jejího majetku.

A 1. května v jiném televizním rozhovoru opakoval se skálopevným tónem hlasu: „Pokud by mi tu vznikl jakýkoli podíl, tak se ho zřeknu ve prospěch Artura, protože jsem to Ivetě slíbil.“

Msta za pohřeb

Proč tedy takový názorový zvrat? „Prý se tak rozhodl z důvodu, že Artur nepřišel na pohřeb svojí maminky. Nějak to nedokáže překousnout,“ objasňuje náš zdroj. Rychtář podle všeho žije v přesvědčení, že splnil podmínky Štaidla juniora, když upustil od megalomanského pohřbu a zajistil i ochranku. Očekával tudíž, že Artur vyslyší jeho pozvání (odeslané esemeskou) a na obřad přijde. Jenže Artur byl místo toho ve škole a pak s tátou doma... Rychtář to považuje za podraz a začíná dělat »vlny«. A prý k tomu má ještě druhý důvod. „Iveta si přála, aby dům jednou patřil jejímu synovi. A Josef má informace, že pan Štaidl hodlá dům prodat. To nechce dovolit. Proto si svůj podíl ponechá,“ prozradil náš zdroj.

Jak šel čas...

29. dubna: Rychtář krátce po smrti Ivety ukazuje její dopis Arturovi: „Dům je tvůj...“ napsala.
1. května: Rychtář veřejně slibuje, že odejde jen s tím, s čím do domu přišel. 2. května: Oznamuje novinářům, že po pohřbu opustí dům a vrátí se do Říčan.
7. května: Z Arturova okolí poprvé zaznívá, že dům hodlá prodat.
9. května: Vyzývá esemeskou Ivetina syna, aby dorazil mamince na pohřeb. 12. května: Artur jde místo na poslední rozloučení s maminkou do školy.
21. května: Rychtářovi lidé údajně Artura nevpustili do domu, odkud si chtěl odnést své věci.
22. května: Rychtář údajně obrátil a nehodlá se vzdát nároku na svůj kus dědictví.

Názor právníka: JUDr. Pavel Novák Varianty dědického řízení

1) Dědická dohoda – domluví se členové dědického řízení mezi sebou.

2) O dědictví rozhodne notář, a to tak, že:

a) Josef Rychtář i Artur Štaidl se stanou majiteli pozůstalosti (domu) a dluh na nemovitosti 1,4 milionu (hypotéka) budou splácet společně a nerozdílně. Pokud se nedohodnou na splátkách banka zabaví dům a prodá ho v dražbě. b) Notář určí, komu dům připadne a uloží mu druhou stranu vyplatit.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Rychtář nedá Arturovi dědictví? Jakubisková prohrála soud Redakce Blesk.cz